Кошик

Чоловічий манікюр: історія, види, тренди

Декілька десятиліть тому побачити чоловіка-клієнта в манікюрному салоні було практично неможливо, це вважалося немужнім. Тому прихід чоловічого манікюру багатьом здається чимось абсолютно новим та особливим. Однак, як відомо, нове — це добре забуте старе, й чоловічий манікюр не виняток.

Чоловічий манікюр в історії

Найдавніший зі знайдених манікюрних наборів налічує 5 тисяч років, є всі підстави вважати, що належав він могутньому жерцеві, тобто чоловікові. Одна з давньоєгипетських гробниць, датована 3 тисячоліттям до н. е., належала двом людям, які іменувалися «хранителями та майстрами нігтів фараона». Висновок — невідомо, чи були нафарбованими нігті фараона, але доглянутими вони були точно.

У стародавньому Китаї довгі нігті носила знать, як жінки, так і чоловіки, й що поважнішою була людина, то довші були її нігті. У еліти вони досягали 15 см, що демонструвало, що їхньому власникові не доводиться займатися важкою ручною працею.

Догляд за руками практикували й чоловіки Стародавнього Вавилона, і стародавні греки, і стародавні римляни.

Чоловічий манікюр в історії

У 19 столітті з'явилися денді — чоловіки, які весь свій час тратили на те, щоб виглядати надзвичайно. Чоловічий манікюр тоді був обов'язковою частиною ретельно продуманого образу. Пильний догляд за нігтями у чоловіків із вищого суспільства не вважався чимось особливим і у 20 роки 20 століття.

Як робити чоловічий манікюр. Види манікюру

Як робити чоловічий манікюр. Види манікюру

Нігті у чоловіків влаштовані так само як у жінок, тому й догляд за ними практично нічим не відрізняється.

Існує два основні види манікюру: апаратний і класичний (обрізний). Відрізняє їх переважно догляд уход за кутикулою::

  • апаратний — виконується спеціальним апаратом зі змінними насадками, якими обробляють суху кутикулу та нігтьову пластину;
  • обрізний — всім відомий класичний варіант із видаленням кутикули щипчиками після розпарювання і ручним поліруванням нігтьової пластини пилочками.

Існує думка, що апаратний манікюр для чоловіків краще. Насправді їм підходить будь-який варіант. У кожного зі способів є свої плюси та мінуси, тому орієнтуватися тут варто не на стать, а на індивідуальні вподобання.

Виды мужского маникюра

Лак для нігтів

Традиційно чоловіки або не використовують лак для нігтів взагалі, або наносять абсолютно прозоре покриття. Погодьмося, що це нудно. Перші спроби нафарбувати нігті були боязкими, найчастіше це був чорний лак на одному пальці.

Сучасна мода допускає різні тенденції, і некрасиві, і приголомшливі, недозволені лише нудні. І тому сучасний тренд — чоловічий манікюр із покриттям кольоровим лаком. Початок був покладений ще в нульових представниками шоу-бізнесу, які покривали нігті чорним або темно-сірим лаком. Втім, таке покриття залишається актуальним донині.

Лак для нігтів

Тренд 2021

Новий тренд чоловічого манікюру — справжній нейл-арт. У моді й однотонне покриття, і різнокольорові нігті, і різноманітні малюнки, і манікюр омбре, й зухвалі написи, і навіть стрази. Виглядає це злегка незвично, іноді навіть шокує, але досить привабливо. Насправді при всій зовнішній легковажності ця тенденція має в основі певне посилання, що показує дух часу. Це філософія гендерної нейтральності.

Ми вже звикли до стилю унісекс як до відмови від вираженої жіночності. Унісекс у новому варіанті відмовляється і від яскравої мужності. Єдине, що відрізняє чоловічий манікюр 2021 від жіночого, це довжина нігтів. Чоловіки поки не хочуть носити довгі нігті або просто ще до них не звикли. Хтозна, може це стане трендом наступного, 2022 року.

Попередня статтяМагазини BROCARD тимчасово зачинені у зв'язку з карантином
Наступна статтяСтрашенно красиво: BROCARD Niche Bar відсвяткував Хелловін