Кошик

Як приховати висипання за допомогою макіяжу

Замаскувати сліди акне і постакне можна за допомогою базових косметичних засобів. Розберемося, які б'юті-продукти нам знадобляться і як наносити коригувальний макіяж правильно.

Секрети макіяжу в залежності від типу висипань

Те, яким чином і чим наносити макіяж, безпосередньо залежить від того, з якими висипаннями доведеться мати справу.

Якщо мова про червоний запалений прищ, варто використовувати кольоровий консилер, який допоможе скорегувати тон. Спочатку нанесіть зелений колір, а поверх тонкий шар жовтуватого відтінку. Не забувайте розтушовувати тональні засоби, щоб вони не виділялися кольоровою плямою на обличчі.

Прищ з гнійною бульбашкою приховати складніше, однак і це можливо. Для початку підготуйте шкіру до макіяжу, використовуючи очищувальні та підсушуючі засоби для догляду. Після цього використовуйте тональний крем, а поверх нього - густий щільний консилер натурального відтінку. Наносьте його точково, не розмазуючи, а злегка притискаючи подушечкою пальця. Для більшого ефекту можна закріпити макіяж пудрою, але робити це потрібно тільки тоді, коли шар з консилером буде повністю сухим.

У разі пошкоджених або видавлених прищів, на місці яких утворилася волога плівка, в першу чергу варто продезінфікувати і підсушити ранку (можна використовувати будь-який лосьйон зі спиртом у складі). Другий етап - нанесення двох кольорів консилера. Першим буде дуже світлий, практично білий відтінок, а другим - той, що збігається з натуральним кольором вашої шкіри, який ви зазвичай використовуєте в макіяжі.

Прищі з сухою кіркою теж вимагають підготовки - використовуйте денний крем або будь-який інший зволожуючий засіб для шкіри. Потім нанесіть консилер зі щільним покриттям. Важливо позбутися від лущення навколо прища - за необхідності акуратно приберіть їх за допомогою пінцета.

Для того, щоб скорегувати сліди від давно забутих прищів досить мінімального макіяжу: звичайної компактної пудри або краплі тонального крему.

Які косметичні засоби знадобляться

Основні союзники в боротьбі з висипаннями - консилер (бажано декількох відтінків: зеленого, максимально світлого і близького до вашого кольору шкіри), тональна основа, пудра.

Якщо мова йде про постакне, то для макіяжу вистачить звичайного ВВ- або СС-крему, який завдяки своїй легкій текстурі не буде перевантажувати шкіру.

Не забувайте зволожувати суху шкіру перед мейк-апом і користуватися очисними засобами.

Зверніть увагу на те, що тональні продукти для макіяжу мають бути якісними, інакше разом з маскуванням старих прищів ви створите всі умови для появи нових.

 

Попередня статтяБлижче до природи. Сертифікований органічний догляд за шкірою.
Наступна статтяПодарункові картки BROCARD