Кошик

Колір, що завжди у моді. Як обрати червону помаду

Колір, що завжди у моді Як обрати червону помаду

Винайдено десятки відтінків помад, але жоден ще не зміг перевершити класичний червоний. Яскраві губи стали символом, викликом та візитною карткою сотень жінок по всьому світу. Розкажемо, що такого особливого в цьому кольорі, та як підібрати свою ідеальну червону помаду.

Історія червоної помади

Перші згадки з'явилися понад 5000 років тому. Одні історики вважають, що її першовідкривачами були шумери, інші зараховують цю заслугу стародавнім єгиптянам. Стародавня Греція і Рим теж не залишилися осторонь - червоний колір користувався популярністю і там.

Прихід Середньовіччя тимчасово поставив хрест на червоній помаді та яскравості як такій. Дівчата не носили макіяж, а про соковиті губи могли хіба що мріяти.

І домріялися – епоха Відродження повернула все на свої місця, і червоні губи знову опинилися в епіцентрі моди, особливо у поєднанні з трендом на благородну блідість шкіри.

З того часу яскраво-червоні тони так чи інакше володіють умами жінок і дівчат по всьому світу. Одні вважають червоний прерогативою жінок-вамп, інші – втіленням свободи, адже саме червона помада була одним із символів феміністок XX століття.

Кому личить червона помада

Секрет популярності в тому, що червона помада підходить абсолютно всім дівчатам та жінкам: блондинкам, брюнеткам, шатенкам і рудим. Потрібно лише правильно вибрати відтінок.

Можливо, колись яскраві губи були викликом, проте тепер вони гармонійно вписуються як у вечірній, так і діловий образ. Ні вік, ні колір волосся або очей не можуть стати причиною того, щоб відмовитися від цього воістину чарівного відтінку.

Як вибрати свій червоний відтінок

Існує безліч тонів: малинові та морквяні, темні та насичені відтінки… Вибрати з цього різноманіття непросто. Насамперед, варто розділити тони на холодні та теплі. До холодних відносяться малиновий, винний, буряковий, журавлинний, бургунді. До теплих можна віднести томатний, кораловий і колір червоного дерева. Є і нейтральні відтінки: кавуновий і криваво-червоний.

Перш ніж купити декоративний засіб, рекомендуємо орієнтуватися на колір волосся, очей і відтінок шкіри.

Брюнеткам підійде нейтральний червоний тон, а також темні відтінки. Блондинкам і шатенкам варто вибирати холодні відтінки, а рудим будуть до лиця теплі тони.

Колір очей також грає роль. Карий відтінок підкреслить темний винний пігмент. Блакитним та сірим очам підійдуть коралові тони, а також будь-які інші варіації червоного з жовтим або помаранчевим відливом. Під зелені очі рекомендуємо купити засіб з фіолетовим відливом, наприклад приглушеного смородинового кольору.

Що стосується відтінку шкіри, то традиційно світлому типу підходять помади для губ з холодним відливом. Дівчатам із середнім типом личить тепла гама, а власницям смаглявої шкіри – нейтральні пігменти. Якщо ваша шкіра має схильність до жовтизни, уникайте морквяних і коралових відтінків – вони можуть надати обличчю нездорового вигляду.

Декілька порад про червону помаду

  1. Не забувайте, що на колір впливає покриття помади. Глянцеві відтінки виглядатимуть яскравіше, тоді як матові помади на губах стають більш темними і приглушеними.
  2. Червоний привертає увагу, тому подбайте про те, що недосконалості шкіри надійно заховані під пудрою, консилером або тональним кремом.
  3. Щоб контур не розтікався, використовуйте олівець. Також забезпечити стійкість допоможе база для макіяжу чи тональний крем.
  4. Щоб помада виглядала органічно, підберіть рум'яна в тон до неї.
  5. Вибирайте стійкі засоби – так ви можете бути впевнені, що контур не розтечеться, а колір не втратить яскравості.
  6. У денному макіяжі червона помада має відігравати головну роль. Зробити акцент і на очах, і на губах можна для вечірнього мейк-апу. Намагайтеся вибирати відтінки тіней таким чином, щоб вони гармонували з червоним. Ідеально виглядатимуть чорні або коричневі смокі-айс.
Попередня статтяАромати, присвячені різним куточкам світу
Наступна статтяНа одній хвилі: BROCARD у київському ТРЦ Ocean Plaza відновив роботу!