Кошик

Мистецтво малювання стрілок: 5 корисних порад

Вміння малювати ідеальні стрілки багатьом здається чимось фантастичним. Однак досягти рівня профі зовсім нескладно, якщо знати кілька простих секретів.

Мистецтво малювання стрілок

Пропонуємо 5 дієвих порад, з якими стрілки точно вдадуться:

1. Дійте на попередження

Розмазана лінія стрілки – страх кожної. Не чекайте поки це станеться – зробіть самостійно! Але не абияк: нанесіть лайнер трохи вище лінії росту вій, а потім точково “пройдіться” по лінії подушечками пальців. І лише після цього нанесіть лінію стрілки повторно.

Цей спосіб має кілька переваг. По-перше, таким чином виходить краще заповнити кольором простір між віями. По-друге, розтушування приховає усі нерівності. Якщо ви ще не набили руку на малюванні стрілок або ідеально рівна лінія вам ніяк не дається, цей метод точно стане у нагоді.

2. Використовуйте тіні

Краще наносити лайнер не просто на шкіру, а на базу або ж тіні. Вони мають додаткову перевагу, адже можуть додати макіяжу насиченості. Для вечірнього мейк-апу можна використовувати мерехтливі та глибокі відтінки, а от для денного взяти ванільний матовий колір, що буде непомітний на повіках.

3. Обирайте правильні засоби

Деякі бюті-продукти просто не створені для стрілок, а тому будь-яка спроба намалювати ними стійку рівну лінію приречена на провал.

Перш за все це стосується кайалу (м'якого косметичного олівця) – він підходить для м'яких ліній і розтушовування, а от намальовані ним стрілки одразу ж розпливуться. Твердий олівець також не найкращий вибір, адже через жорсткість він може поранити ніжну шкіру повік та подразнити слизову оболонку біля лінії росту вій.

Оптимальний вибір – спеціальний лайнер чи рідка підводка. Для початківців у мистецтві малювання стрілок підійде варіант зі скошеним коротким пензликом.

4. Досконалість має межу

Не намагайтеся вирівняти нечітку лінію, потовщуючи стрілку. По-перше, бажаного ефекту таким чином ви навряд чи досягнете, а по-друге, товста стрілка перевантажуватиме макіяж, візуально зменшить очі та виглядатиме неакуратно.

Якщо рука здригнулася і стрілка не вдалася, спробуйте виправити ситуацію за допомогою ватної палички (важливо: лише сухої!). Якщо ж помилка критична, не малюйте стрілки поверх до безкінечності – просто почніть заново. Це економія часу, нервів і косметики.

5. Зберігайте пропорції

Оптимальний спосіб намалювати ідеальну стрілку – робити це поетапно. Спершу варто окреслити умовний трикутник, у якому верхівка це кінець стрілки, а основа – лінія росту вій. Гармонійна пропорція досягається, коли ширина основи трикутника займає ¼ довжини верхньої повіки.

Після того, як пропорції враховані лишається затушувати трикутник підводкою короткими штрихами від гострого краю стрілки до основи.

Останній крок – продовження лінії стрілки до внутрішнього кутика ока. Її потрібно промальовувати максимально близько до лінії росту вій, аби не було просвітів, або ж скористатися маленькою хитрістю з нашої першої поради.

Попередня статтяВесняні аромати: 5 квіткових хітів
Наступна статтяФітнес по-новому: 3 модні тренди