Кошик

Шлейфовий аромат на літо. Топ продажів літа 2021

Шлейфовий аромат на літо. Топ продажів літа 2021

Обираєте незабутній аромат на літо? Підберіть собі парфуми, від яких залишитеся в захваті і ви, і оточуючі. Розберемося, як відшукати шлейфовий запах і які варіанти найкраще купувати на літо.

Як визначається шлейфовий аромат

Шлейф аромату – це його здатність пахнути на відстані. Його мають як чоловічі, так і жіночі парфуми. Після їх нанесення ви будете залишати після себе слід у повітрі. Чим довше він зберігається, тим багатшим вважається шлейф парфумів.

Однак плутати шлейфовість зі стійкістю не варто, адже остання вимірюється кількістю часу, який парфуми зберігаються на вашій шкірі, а не в навколишньому просторі.

Важливо: шлейфовість не визначається кількістю, яку ви використовували при нанесенні. Звичайно, якщо ви перестараєтеся з парфумами, навколо вас буде ароматна хмара, але це буде аж ніяк не ніжний, приємний і ледь вловимий шлейф, а задушливий запах, в якому буде некомфортно перебувати вам і всім оточуючим.

Часом в силу індивідуальних особливостей шкіри аромат може "втрачати" свій шлейф. Але найчастіше це відбувається тому, що він з самого початку не містив тих самих потрібних шлейфових нот у своєму букеті. Що ж шукати у складі, розберемо докладніше.

Які ноти вважаються шлейфовими

Шлейф утворюється за рахунок більш низької летючості деяких компонентів. З цієї ж причини багато хто помилково вважає не особливо стійкими свіжі та цитрусові запахи – насправді вони просто швидше випаровуються, не залишаються в повітрі навколо, але до їх стійкості це не має стосунку.

До шлейфових компонентів належать ваніль, амбра, мускус, сандал, пачулі, кедр, мох, а також прянощі. Майже всі ці компоненти, як правило, входять в букет східних композицій. Саме тому така парфумерія вважається найбільш запам'ятовуваною. Усі ці шлейфові компоненти варто шукати серед базових нот, адже саме база визначає приємний післясмак і відгомін.

Але не тільки пряні та солодкі аромати можуть мати шлейф – щоб легкі цитрусові та квіткові композиції швидко не зникали, їх "обтяжують" більш стійкими нотами, які допомагають створити відчутний і стійкий шлейф.

Ідеальні аромати для літа

Відомо, що влітку лідирує легкість: приємні цитрусові, квіткові і фруктові парфуми. Звичайно, справжні шанувальники залишаються вірні східним і солодким композиціям в будь-який сезон. Але ті, хто вважає за краще міняти аромат, стикаються з питанням, які ж композиції ідеально підійдуть для літа, але при цьому будуть шлейфовими.

Звертайте увагу на ноти парфумів і на відгуки. Не зайвим буде і зазирнути в відповідні фільтри інтернет-магазину при покупці онлайн або дізнатися у консультанта про шлейфовість безпосередньо в магазині.

Також обов'язково скористайтеся нашим топом шлейфової парфумерії.

10 хітових ароматів для жінок

Пропонуємо вам кращі шлейфові жіночні аромати на літо, від яких ви однозначно будете в захваті:

  1. Dior Miss Dior Rose N`Roses Roller Pear – ніжний квітковий букет, що огортає трояндовою хмарою. Підкресліть романтичність і жіночність.
  2. Lanvin A girl in Capri – сонячний запах з квітковими та іскристими цитрусовими нотами, який занурює у вічно тривале безтурботне літо.
  3. Carolina Herrera Very Good Girl – фруктово-квіткові парфуми з екзотичними і зухвалими вкрапленнями нот лічі. Неймовірна чарівність і стійкість.
  4. Dolce & Gabbana Light Blue Forever – соковита і жіночна композиція з приємними нотами яблука, лимона і апельсинового цвіту.
  5. Kenzo Flower By Kenzo – фантазійний аромат маку, який в природі не має запаху. Особливе поєднання квіткового букету, ванілі, мускусу, троянди і вкраплень мандарина.
  6. Narciso Rodriguez Musc Noir For Her – слива, мускус, білий кедр і троянда. Сполучення елегантності та пристрасті.
  7. Mancera Aqua Wood – деревно-цитрусовий аромат з п'янкими нотами груші, пачулі, імбиру, мускусу і турецької троянди. Відмінний вибір на літо для чоловіків і жінок.
  8. Antonio Banderas Queen Of Seduction – акватична свіжість в ідеальному балансі з квітковим букетом і соковитими акордами малини та грейпфрута.
  9. Dior J'adore Infinissime – жасмин, іланг-іланг і троянда. Приємні парфуми для любителів квіткових жіночних запахів.
  10. Calvin Klein Eternity For Women Eau Fresh – повітряно-квіткова композиція з грушевими, деревними і трав'яними відтінками.

Топ-10 парфумів для чоловіків

Шлейфові композиції для чоловіків – особливий вид мистецтва. Пропонуємо відшукати найкращий варіант для літа:

  1. Tom Ford Costa Azzurra – цитрусовий аромат з акордами вологої деревини, морських водоростей і кардамону. Нестандартний букет для неординарного чоловіка.
  2. Dior Sauvage – яскравий незабутній аоомат з хвилюючим і стійким післясмаком. Ідеальний баланс свіжості та пряності.
  3. Hugo Boss Hugo Man – легкий пряно-цитрусовий запах з базиліком і грейпфрутом, зеленим яблуком, гвоздикою і приємною прохолодою м'яти.
  4. Lacoste L'Homme – свіжість мандарина, ревеню, апельсина і айви в оточенні пряно-деревних нот, які п'янять і надихають.
  5. Versace Man Eau Fraiche – цитрусові, деревні, акватичні та фруктові акорди. Соковитий і незабутній вибір для літа.
  6. Karl Lagerfeld Karl New York Mercer Street – свіжі відтінки базиліка, білого дерева ветивера і мускусу в композиції для стильного жителя сучасного мегаполісу.
  7. Pepe Jeans For Him – коктейль із мандарина, бергамота і ананаса, квітково-трав'яних нот і ванільно-кавової родзинки.
  8. Armand Basi L'eau Pour Homme Intense Vetiver – аромат, що поєднує силу стихій, вічно молодої зелені і безкомпромісної свіжості природи.
  9. Yves Saint Laurent Y Eau Fraiche – приємна та свіжа інтерпретація пряно-фужерного аромату з соковитим вибухом лимонних, імбирних і гострих перцевих нот.
  10. Mancera Amber Fever – п'янкий запах з несподіваними букетом карамелі, віскі та фундука. Стильний вибір для чоловіка, який звик привертати до себе увагу.

Перевіряємо шлейфовість парфумів

Найпростіший спосіб дізнатися, що ви придбали дійсно шлейфовий аромат, провести невеликий експеримент.

Візьміть шматок чистої тканини або одяг, на якому немає парфумів. Потім нанесіть краплю аромату, вдихніть композицію і, затримавши подих, запам'ятайте її пахощі. Після цього покладіть тканину в тепле місце і вийдіть з кімнати на пару хвилин. Якщо після повернення вас з порогу зустріне запах, який запам'ятався після нанесення, то парфуми дійсно стійкі та шлейфові.

Попередня статтяЯкий вибрати сонцезахисний крем і максимально захистити свою шкіру влітку
Наступна статтяСтрашенно красиво: BROCARD Niche Bar відсвяткував Хелловін