Кошик

Зима йде: зберігаємо сили

Здається, зима працює проти нас: ми більше їмо, менше рухаємося, проводимо багато часу в закритих приміщеннях із сухим повітрям, з тугою дивимося в постійну темряву за вікном. Все це не найкраще позначається не лише на зовнішності, а й на здоров'ї.

Тим часом зима займає чверть нашого життя, яке шкода витрачати просто на очікування тепла та сонця. Поговорімо про те, як підняти настрій, поліпшити самопочуття і зміцнити імунітет взимку.

Зима йде: зберігаємо сили

У всьому винна втома

Фізичний стан невіддільний від душевної рівноваги. Якщо ви весь час відчуваєте втому, якщо ваше тіло не в порядку, ні про яку душевну гармонію розмови не може бути. Зворотне теж правильно — якщо вам погано на душі, то й загальне самопочуття буде відповідним. Розірвати порочне коло може відпочинок. Обов'язково слід налагодити нічний сон, його цінність для організму неймовірно висока.

Для цього скористайтеся рекомендаціями фахівців:

  • Вимкніть розумові навантаження за 2 години до того, як лягаєте спати. Не працюйте, не грайтеся у комп'ютерні ігри, не дивіться кіно. Максимум — можете почитати спокійну книжку.
  • Протягом дня забезпечте собі фізичну активність.
  • Заведіть звичку приймати вечірній душ або ванну в один і той же час, зробіть цю процедуру максимально приємною і розслаблювальною.
  • Не приймайте їжу пізніше, ніж за 2 години до сну. Віддайте перевагу легкій вечері.

Тепла їжа та пиття — основа здоров'я

Тепла їжа та пиття — основа здоров'я

Взимку рекомендовано приймати їжу та пиття у теплому вигляді. Безумовно, важливий баланс поживних речовин, але він необхідний у будь-яку пору року. А ось температурний режим особливо важливий взимку, у всякому разі, так стверджує традиційна східна медицина. Холодна їжа та напої додають організму холоду, тяжкості та повільності, це абсолютно зайве.

Короткі прогулянки

На довгі прогулянки бракує часу, та й погода не завжди тішить. Немає проблем, нехай вони будуть короткими. Свіже повітря, рух і задоволення — суцільна користь і до того ж безплатно! Дивно, як мало людей взимку користується цим чарівним засобом. Коротка прогулянка перед сном — один із найкращих засобів для його налагодження, а вдень це чудова можливість поповнити нестачу сонячного світла. Насправді за всю зиму зовсім небагато днів, коли панує справжня негода. Найчастіше вид із вікна теплого приміщення здається більш непривітним, аніж є насправді.

Режим праці та відпочинку

Этот пункт продолжает разговор про усталость, но не обычную, а хроническую. Проблема глубже, чем кажется,

Цей пункт продовжує розмову про втому, але не звичайну, а хронічну. Проблема глибше, ніж здається, особливо за часів, коли багато людей працюють дистанційно. Коли режим праці та відпочинку відсутній, поняття робочого дня і робочого тижня розмивається. Як наслідок, людина проводить за роботою більше часу, але працює з меншою продуктивністю.

Щоб уникнути хронічної втоми та депресивних станів, потрібно дотримуватися трудового режиму. Відпочинок обов'язковий! Чітке виділення часу для роботи та відпочинку дає змогу працювати набагато продуктивніше, уникати прокрастинації та пов'язаних із нею виснажливих форс-мажорів.

Плюси: задоволення від роботи, можливість позбутися стресу, а також поява вільного часу на хобі, спілкування із близькими та просто відпочинок.

Режим праці та відпочинку

Улюблене заняття

Улюблене заняття

Хобі часто недооцінюється, але ж це потужне джерело позитивних емоцій. Улюблене заняття дає змогу відпочивати зі смаком, протистояти стресу, підтримувати інтерес до життя. Це один із найкращих антидепресантів.

Піклуючись про себе, ми покращуємо самопочуття і стаємо стійкіші до хвороб. Коли ми набуваємо життєвого тонусу, наш погляд на світ стає більш позитивним, а проблеми несподівано починають знаходити розв’язання. І зима теж перестає бути проблемою.

Попередня статтяСяйво свіжості: оновлюємо макіяж за пів хвилини за допомогою рум'ян або бронзера
Наступна статтяВ білому: найкращі б'юті-помічники нареченої