Кошик

Макіяж без макіяжу: покрокова інструкція

Макіяж без макіяжу: покрокова інструкція

Якщо ввести в пошуковій системі «макіяж без макіяжу», то можна знайти безліч варіацій: від звичайного «нюду» в пісочних відтінках чи базової корекції шкіри – до ефекту вологого обличчя.  Насправді ж мета концепції «No Makeup» Makeup інша. Здоровий рум’янець, сяюча шкіра, гарна форма брів – має здаватися, наче ви тільки-но вийшли з душу, виглядаєте бездоганно й при цьому не торкалися косметички! І щойно оточуючі подумають: «Яка вона гарна без макіяжу» – мети досягнуто!

Розповідаємо, як зробити «макіяж без макіяжу» і що для цього знадобиться!

1. Праймер

Він створить ілюзію ідеальної, доглянутої шкіри без нашаровування кількох засобів декоративної косметики. Важливо: обирати праймер потрібно з урахуванням типу шкіри – тільки в такому випадку він допоможе скорегувати недоліки, розгладити пори, додати природного сяйва й сформувати бездоганне полотно для подальших кроків у макіяжі.

2. Тональний засіб, ВВ- або СС-крем

Для природного макіяжу варто обирати тональний крем максимально легкої текстури і наносити вологим спонжем – так ми отримаємо напівпрозорий глянцевий фініш. Гарною альтернативою також стануть ВВ- чи СС-креми – вони забезпечать здоровий колір обличчя, рівний тон і водночас догляд за ним.

3. Консилер

Перший прототип цього диво-засобу з’явився в далекому 1928 році, коли американська художниця та хімік Лідія О'Лірі винайшла формулу, аби приховати велику родиму пляму на обличчі. За 14 років Хелена Рубінштейн розробила крем для маскування опіків, а в сучасному вигляді ми знаємо консилер завдяки Max Factor. Нанесіть засіб на ділянки, які хотіли б приховати – темні кола під очима, почервоніння, судинну сіточку чи інші недоліки. Відчуваєте різницю?

4. Пудра

За допомогою пензля невеликою кількістю розсипчастої або транспарентної пудри зафіксуйте тональний крем на Т-зоні й підборідді. Якщо ви не пропустили перший етап і використали праймер, від тонуючого засобу можна відмовитися – пудра, нанесена на основу під макіяж, створить легке покриття. Цей спосіб найкраще підійде власницям комбінованої шкіри.

Також обов’язково зверніть увагу на наявність сонцезахисних фільтрів хоча б в одному із використаних засобів.

5. Тіні

Для макіяжу очей обирайте матові або сатинові тіні бежевих, персикових чи пильно-рожевих кольорів – вони мають бути приближені до природного відтінку вашої шкіри.

6. Туш

Щоб делікатно підкреслити погляд, зверніть увагу на подовжувальну туш для вій коричневого чи сірого кольору без надання надмірного обʼєму – вона зробить образ мʼяким, але виразним.

7. Олівець, тіні чи гель для брів

Доглянуті брови створюють акцент у «макіяжі без макіяжу». Укладати їх варто з використанням кольорового або прозорого фіксуючого гелю, ретельно розтушовуючи й уникаючи чітких контурів.

8. Рум’яна

Саме той продукт, який допоможе досягти ефекту свіжого молодого обличчя та розставити світлові акценти в макіяжі. Обирайте відтінки, що схожі з вашим природним румʼянцем і відповідають вашому кольоротипу. Найбільш натурально на обличчі виглядають румʼяна кремової або рідкої текстури.

9. Хайлайтер

У парі з румʼянами, хайлайтер ⎼ незамінний засіб для «макіяжу без макіяжу». Здорове сяйво освіжає обличчя, надає йому структурності та відпочилого вигляду.

Лайфхак: якщо напередодні не вдалося виспатися, нанесіть трохи хайлайтера на внутрішні куточки очей – це зробить погляд більш відкритим, а обличчя свіжим.

10. Помада, блиск або тінт для губ

Якщо створення натурального макіяжу досить чітко обмежено правилами, то при фарбуванні губ є чудова нагода поекспериментувати! Прозорим блиском чи навіть бальзамом можна підкреслити натуральний відтінок, за допомогою тінту – створити довготривалий ефект «зацілованих» губ, а помадою чи олівцем – надати бажаного кольору.

 

Попередня статтяТоп-10 Бази під макіяж
Наступна статтяТоп-10 Рум'яна для обличчя