Кошик

Простіше за просте: 5 порад про те, як полегшити догляд за шкірою і нанесення макіяжу

5 порад про те, як полегшити догляд за шкірою і нанесення макіяжу

Щоб мати гарний вигляд, потрібен добрий догляд за обличчям, а іноді не завадить і макіяж. Створено безліч косметичних продуктів для догляду та макіяжу, пропонуються шести-, восьми-, десятиступеневі доглядальні програми та значний арсенал декоративної косметики.

Кожен з бьюті-продуктів виконує своє завдання, але якщо користуватися всім тим, що пропонують косметичні бренди, догляд і макіяж стають не лише обтяжливими, а ще й дуже витратними.

Насправді ж, якщо особливих проблем зі шкірою немає, достатньо декількох доглядальних і декількох декоративних засобів, головне — правильно їх вибрати й використовувати. Що стосується вибору, тут все індивідуально. А ми поділимося п’ятьма порадами неочевидного використання косметики.

Порада 1: Користуйтеся зволожувальним кремом помірно

Зволоження, зволоження і ще раз зволоження — ось три кити, на яких тримається правильний догляд за шкірою. Чуючи про це з усіх джерел, ми звикли вважати: що більше зволожувальної косметики, то краще. Але дослідження показали, що щоденне застосування зволожувальних засобів більш ніж тричі на день підвищує чутливість шкіри. Це означає, що зловживання ними не зміцнює природний гідроліпідний бар’єр, як очікувалося, а навпаки, руйнує.

Скільки ж разів наносити зволожувальний крем? У кожного типу шкіри свої потреби. Для одних досить робити це через день, для інших (суха та зневоднена шкіра) — щодня, але не більше, ніж двічі на день.

Порада 2: Зволожуйте жирну шкіру

Поширена помилка — не використовувати зволоження для жирної шкіри. Адже вона, як і будь-яка інша, буває збезводненою. Плутанина відбувається через змішання типів і станів шкіри. Вважається, що жирна — протилежність сухій. Насправді нормальна, суха, жирна, комбінована — це типи, а зневоднена — це стан. Щоб жирна шкіра не страждала від зневоднення, її потрібно зволожувати, звичайно ж, дотримуючись помірності.

Порада 3: Захищайте шкіру від ультрафіолету

Люди витрачають багато коштів і зусиль для боротьби із зовнішніми віковими змінами, та водночас часто не вважають за потрібне захищатися від сонця, чи це не дивно? Адже раннє в’янення шкіри тому й називається фотостарінням, що спричинене шкідливою дією ультрафіолету. Слідкуйте за тим, щоб ваші засоби для денного догляду та макіяжу містили SPF — речовини, що захищають шкіру від шкідливої ​​частини спектра сонячного випромінювання.

Порада 4: Використовуйте для корекції обличчя рум’яна

Сучасні рум’яна — це не зовсім той яскраво-рожевий пігмент, що призначений для маскування хворобливої блідості, який використовували наші прабабусі та прабабусі наших прабабусь.

Якщо правильно підібрати колір, рум’янами дуже зручно контурувати та коригувати обличчя, наносячи або трохи поглиблюючи тіні. Коштує це недорого, а результат вражає. Навчитися цьому мистецтву нескладно, варто один раз витратити годину, провести її з пензликом та рум’янами перед дзеркалом, потренуватися і запам’ятати результат.

Порада 5: Для виявлення вад макіяжу використовуйте фронтальну камеру

5 порад про те, як полегшити догляд за шкірою і нанесення макіяжу

Ретельний макіяж для особливих випадків потребує певного часу, й під час його нанесення, особливо непрофесійного, погляд, що називається, змальовується. Причина в тому, що самостійно наносячи макіяж, ми концентруємося на одній ділянці, тоді переміщаємо увагу на іншу, а потім не можемо оцінити картину повністю. Допоможе фронтальна камера — саме вона не просто виявить, а ще й підкреслить всі допущені помилки. Всім нам доводилося злитися через погані фото, але в цьому разі властивість фотокамери єхидно фіксувати всі недоліки обертається на користь.

Попередня статтяПідсумки акції «Вигравайте з Antonio Banderas»
Наступна статтяМагазини BROCARD знову відчинені