Кошик

Сяйво свіжості: оновлюємо макіяж за пів хвилини за допомогою рум'ян або бронзера

Якою б не була стійкість макіяжу, бувають ситуації, коли він стає недосконалим, видалити його та нанести новий немає можливості, а потрібно мати бездоганний вигляд. Що робити? Врятувати ситуацію можна. На це потрібно не більше хвилини.

Спочатку слід звернути увагу на тон — саме від нього залежить загальне враження від шкіри. Його завжди можна підправити за допомогою компактної пудри. Що стосується свіжості обличчя, є два б'юті-засоби, які у разі правильного застосування здатні буквально створити диво. Це рум'яна та бронзер.

оновлюємо макіяж за пів хвилини за допомогою рум'ян або бронзера

Рум'янець — ознака свіжості

Легкий рум'янець завжди був ознакою доброго здоров'я і свіжості. До того ж рум'яне обличчя ми сприймаємо молодшим. Саме тому декілька помахів пензлем перетворюють стомлене обличчя на сповнене життєвими силами. Однак слід пам'ятати: як і з будь-якими пігментами, з рум'янами легко перестаратися — нанесені неправильно, вони матимуть вигляд неприродних плям і скоріше зіпсують макіяж, аніж поліпшать його.

Щоб нанести сухі рум'яна правильно, використовуйте великий пензель. Після того як наберете ним засіб, обов'язково декілька разів струсіть, щоб позбутися надлишків.

Нанесіть пігмент широкою смугою на вилицю або ту частину щоки, яка виступає, коли ви широко усміхаєтеся, і добре розтушуйте. Техніка нанесення кремових рум'ян схожа, але потребує більшої майстерності, тому досвідчені візажисти не радять використовувати їх самостійно.

Що стосується відтінку, то тут потрібно орієнтуватися на тон і тип (холодний або теплий) шкіри. Головне правило — колір не має створювати різкого контрасту з власним тоном. Занадто яскраві рум'яна можуть призвести до зворотного ефекту та зробити рум'янець «гарячковим», а обличчя — хворобливим.

Бронзатор і його властивості

Якщо рум'яна надають обличчю свіжості, то бронзатор, або бронзер забезпечує йому більшу виразність і створює легкий ефект засмаги. Обличчя із тонкою гарною засмагою сприймається свіжим і добре відпочилим.

Як і з рум'янами, з бронзатором легко перестаратися. Наприклад, якщо захопитися і нанести його на занадто великі ділянки обличчя, можна отримати ефект грубої засмаги. А якщо вибрати занадто темний, то шкіра з ним буде ніби бруднуватою.

Оптимально, щоб відтінок був темнішим за власний на 1-2 тони. Бронзер із шимером — ідеальний засіб для створення ефекту ніжного сяйва злегка засмаглої шкіри, тоді як матовий більше підходить для скульптурування.

Має значення, як наносити бронзер. Щоб просто візуально освіжити обличчя, його наносять не на вилиці та яблучка щік, як рум'яна, а під вилиці.

Техніка скульптурування інша — наносьте б’юті-продукт на обличчя у вигляді цифри 3.

Починайте від середини чола та через скроні переходьте на вилиці, а звідти через щелепи до підборіддя. Виразне обличчя сприймається свіжішим.

Чи взаємозамінні бронзер і рум'яна

Ні, це різні продукти з різним ефектом. Бронзер створює гру світла та тіні, де він відіграє роль тіні, а світлом виступає або тон, або хайлайтер. Рум'яна ж підсилюють власний тон обличчя не в темніший, а в яскравіший бік. Тому, використовуючи їх для скульптурування, легко помилитися.

Так само не рекомендовано замість рум'ян використовувати бронзер. Тіні в непотрібних місцях зроблять риси обличчя грубішими, а саме обличчя не свіжим, а навпаки, стомленим.

Попередня статтяМагазини BROCARD, M.A.C і Kiehl's відновили роботу
Наступна статтяЗима йде: зберігаємо сили