Як доглядати за шкірою взимку

Як доглядати за шкірою взимку

Сніжна завірюха вже накрила Україну від мальовничих Карпат до сонячної Одеси. Затишна постіль все важче відпускає зі своїх обіймів, але куртка на -5 готова, тепле взуття в активному використанні, рукавички завжди з собою – до зими надворі готові! Стоп: а що робити зі шкірою? Як підготувати її до холодів?

Розповідаємо!

Пам’ятаємо про сонцезахисні засоби

Пам’ятаємо про сонцезахисні засоби

Так-так, вам не здалося! Ми маємо використовувати якісний SPF постійно, адже UV-промені діють навіть узимку. Перевіряйте УФ-індекс у застосунку погоди і якщо він перевищує 2 – обов’язково нанесіть сонцезахисний крем перед макіяжем. Це захистить від передчасного старіння і збереже пружність шкіри.

Обмежте використання гарячої води

Обмежте використання гарячої води

Гарячий душ може не кращим чином позначитися на природному захисному бар’єрі шкіри. Рекомендована температура – не більше 35-37°, інакше ми ризикуємо спровокувати сухість і подразнення. Тепла вода є оптимальним варіантом, адже розширює пори, полегшує видалення бруду, покращує кровообіг і не сушить шкіру.

Додайте вітамінів!

Додайте вітамінів!

Для підтримки здоров’я у такий вразливий для імунітету період необхідно додавати вітаміни не тільки у харчування, а й у догляд. Вітаміни С та Е, наприклад, що містяться у високій концентрації у сироватках, стимулюють синтез колагену, зміцнюють захисний бар'єр шкіри, мають протизапальний ефект, живлять і зволожують шкіру.

Будьте дбайливими

Будьте дбайливими

У холоди догляд має бути максимально ніжним і дбайливим. Проявляйте любов до себе та своєї шкіри – не тріть її рушниками до почервоніння, не використовуйте агресивні скраби та обмежте засоби зі спиртом у складі. Потурбуйтеся про м’який догляд, що буде зволожувати й насичувати шкіру.

Користуйтеся живильними кремами

Користуйтеся живильними кремами

Великі перепади температур не можуть позитивно впливати на шкіру. Такий стрес відображається у виникненні сухості, що може спровокувати лущення та тріщини. Щоб захистити обличчя від холодного вітру й снігу, використовуйте живильні креми з активними компонентами.

Користуйтеся зволожувачем повітря

Користуйтеся зволожувачем повітря

Сухе від опалення повітря витягує вологу зі шкіри, тому ідеальним варіантом є не обмежуватися кремами, пам’ятати про важливість вживання води та використовувати зволожувач для повітря! До речі, додаючи кілька крапель ефірних олій можна освіжити приміщення й насолоджуватися приємним ароматом вдома.

Зволожуйте губи

Пам’ятаємо про сонцезахисні засоби

Шкіра губ дуже тонка, тож взимку вона більш схильна до пересихання і потріскування. Бджолиний віск, який є у більшості засобів для губ, забезпечує регенерацію клітин, пом’якшує та має відмінні бактерицидні властивості. Утворюючи плівку на поверхні епідермісу, бальзам захищає від вітру й морозу.

Попередня статтяЩо подарувати дівчині на Новий рік
Наступна статтяBROCARD вітає з Днем Збройних Сил України!