Кошик

Гід по масках для обличчя: види, склад і правила вибору

Гід по масках для обличчя: види, склад і правила вибору

Вплив гаджетів і ультрафіолету, нескінченні нічні тривоги й хронічний стрес, дедлайни, незбалансоване харчування, забруднене повітря та низька якість води – мати зараз здорову й сяючу шкіру звучить приблизно як назва культової саги – «Місія нездійсненна». Ми ніколи не будемо молодшими, ніж сьогодні, проте в наших силах поставити цей процес на паузу! А маски для обличчя з BROCARD – як SOS-засоби після безсонної ночі чи постійні б'юті-учасники наших щоденних рутин – стануть надійними помічниками у збереженні краси!

На що звернути увагу:

  • Важливо враховувати тип шкіри (нормальна, суха, жирна, комбінована)
  • Пам’ятаємо про стан і зовнішній вигляд: чого саме зараз бракує шкірі? Поліпшити колір обличчя чи повернути природне сяйво? Забезпечити живлення чи позбутися висипань?
  • Визначитися з оптимальною для вас текстурою, складом, формою й частотою використання маски

Обираємо маску за ефектом і складом!

1. Для очищення шкіри

Такі маски дозволяють звільнити шкіру від ороговілих частинок і закупорених пор. До цієї групи входять засоби на основі глини й деревного вугілля, маски з ефектом розігріву або розчинення сальної пробки, що відкривають пори, маски-пілінги, маски-плівки й гоммажі.

2. Зволоження

Завдяки гіалуроновій кислоті й колагену рослинного чи морського походження ці маски швидко відновлюють шкіру, насичують епідерміс вологою, вирівнюють тон, забезпечують свіжість і здоровий вигляд.

3. Живлення

Живильні маски мають насичену текстуру, зазвичай із додаванням олій рослинного походження, вітамінів А та Е, екстрактів продуктів бджільництва.

4. Антивікові маски

Ці засоби створені для того, аби продовжити молодість, підтягнути овал обличчя, розгладити зморшки й підвищити пружність шкіри. У більшості випадків до їхнього складу входять колаген, протеїни, рослинні компоненти, вітаміни, амінокислоти, колоїдне золото, аденозин, аргінін, портулак, ретинол.

5. Нічні маски

Як і звичайна маска, нічна є концентрованим доглядом спрямованої дії. Різниця лише в тому, що її не потрібно змивати.

Нічну маску можна застосовувати різними способами:

  • На ніч: 2-3 рази на тиждень наносити товстим шаром перед сном на 10 хвилин, а залишки видаляти ватним диском чи втирати в шкіру легкими рухами.
  • Як нічний крем: наносити тонким шаром, як звичайний крем.
  • Як SOS-засіб: використовувати будь-коли для миттєвого зволоження. Маску можна не змивати, видаливши залишки, що не вбралися. Косметичний ефект буде помітним одразу!

6. Для проблемної шкіри

Для очищення пор, контролю себуму й заспокоєння проблемної шкіри найкраще підійдуть маски на основі глини, лікувальної грязі й морських водоростей – ці компоненти регулюють секрецію шкірного сала, поглинають його надлишки та звужують пори. Маски від запалень дезінфікують і попереджають утворення нових висипів, завдяки високій концентрації саліцилової кислоти, оксиду цинку, ефірних олій, олії чайного дерева, екстрактів календули, ромашки, прополісу.

7. Для відбілювання (освітлення) шкіри

Такі засоби застосовуються для боротьби з пігментними плямами та для вирівнювання тону. До складу відбілюючих масок включають інгредієнти, що впливають на утворення меланіну і стимулюють клітинний обмін: ніацинамід, вітамін С, білу каолінову глину, арбутин (виробляють з білої шовковиці або мучниці), екстракт рису, екстракти цитрусових.

8. Заспокійливі детокс-маски

Вони працюють з подразненням шкіри, що виникає внаслідок її чутливості, впливу несприятливих кліматичних умов, ультрафіолету, екології великого міста та інших факторів. При створенні детокс-масок використовують екстракти ромашки, лаванди, алое, волошки, липи, олії зародків пшениці, ши й жожоба. Часто такі засоби виготовляють на основі мінеральної води.

І наостанок: правда та міфи про маски для обличчя!

Чи ефективні «бабусині» рецепти масок?

Будь-яка маска з огірків чи домашньої продукції (мед, сметана тощо) – це рудимент. Вона апріорі не може бути такою ж ефективною, як кремова, гідрогелева, тканинна чи інша маска. Аби впливати на шкіру, активні інгредієнти повинні пройти через епідермальний бар'єр. Для цього їх гідролізують. У домашніх масках молекули надто великі – їм не дістатися пункту «Б». Не чекайте чудес!

Чи правда, що маски ефективніші за сироватки?

Правда. Концентрація активних речовин у масках дійсно вища.

Чи можна підсилити дію маски?

Так. Тканинні маски, наприклад, краще працюють у ванній кімнаті. Пара й висока температура допомагають активним компонентам діяти швидше. Для підсилення ефекту перед нанесенням будь-якого засобу також можна зробити скраб або легкий масаж.

Попередня стаття«Таємниці нішевої парфумерії»: як пройшов майстер-клас у Львові
Наступна статтяВперше у Львові: запрошуємо на майстер-клас у BROCARD Niche Bar!