Кошик

Як обрати догляд для губ

Як обрати догляд для губ

Шкіра губ потребує особливої ​​уваги, адже вона чуйно реагує на зміну погоди, стреси та стан організму. Розкажемо, як підібрати догляд та зробити його максимально ефективним.

Чому губам необхідний регулярний догляд

Причина в тому, що дерма на губах набагато тонша, ніж на інших частинах обличчя, і на ній немає сальних і потових залоз, за ​​рахунок чого слизова оболонка швидше пересихає і з'являються лущення та тріщини.

Також на стан та красу губ впливає нестача вітамінів, незбалансований раціон та шкідливі звички. Шкіра та слизова страждають і від природних факторів – тривале проведення часу на холоді або спеці також даються взнаки.

Без догляду наші губи тріскаються, стають тьмяними та сухими, що не просто впливає на зовнішній вигляд, а й повсякденний комфорт та самопочуття.

Як обрати засоби для догляду

Для того, щоб слизова і дерма якнайменше страждали від усіх вищеперелічених факторів, існує косметика для губ, мета якої захистити, зволожити і заповнити нестачу вітамінів.

Незамінний засіб у щоденній процедурі догляду – це бальзам. Він комплексно піклується про губи та їхню красу. Радимо завжди мати бальзам у своїй косметичці та використовувати щодня, а особливо коли відчуваєте, що ваші губи пересохли.

Також знадобиться скраб – це має бути не звичайний, а спеціальний пілінг, який делікатно відлущуватиме і не зашкодить ніжній шкірі.

Для більш інтенсивного зволоження та живлення використовуйте маску – цей засіб дозволить швидко реанімувати навіть пошкоджену тріщинами шкіру та повернути їй здоровий вигляд якнайшвидше.

Щоб не переживати через зморшки навколо рота, підберіть спеціальний крем, який усуватиме сліди старіння, згладжуватиме дрібні мімічні зморшки і додатково живитиме шкіру.

На що звертати увагу при виборі косметики

Перш за все переконайтеся, що засоби, які вас зацікавили, призначені спеціально для дерми губ. За необхідності зверніть увагу на антивікові продукти, які уповільнюють процеси старіння та зберігають молодість і свіжість.

Другий важливий нюанс – склад. Чим більше у ньому зволожувальних, захисних, поживних компонентів та вітамінів, тим краще. Великою перевагою будуть натуральні ефірні олії та екстракти із заспокійливим та відновлювальним ефектом.

Не останнє місце у виборі косметики займає бренд. Віддавайте перевагу провідним світовим виробникам, які спеціалізуються на виготовленні професійних доглядових продуктів.

Яку косметику потрібно вибирати в залежності від сезону

Не секрет, що в різні пори року діють різні фактори. Процедуру догляду варто також коригувати з урахуванням сезону.

Восени повітря більш сухе, а тому губи частіше пересихають. Щоб уникнути появи тріщин, у догляді зробіть акцент на зволожуючі бальзами та креми.

Також в осінній період краще використовувати блиски та глянцеві помади замість матових, оскільки останні пересушують шкіру. Восени ми особливо потребуємо вітамінів А і Е, тому візьміть це до уваги при виборі потрібного засобу.

Взимку низькі температури, мороз та вітер змушують дбати про шкіру з подвоєною силою. Радимо використовувати бальзам перед кожним виходом на вулицю та вибирати косметику з великою кількістю вітамінів. Також не зайвим буде додати вітаміни до свого повсякденного раціону.

Весняний період вимагає турботи про зволоження та живлення шкіри, а також підготовки до літа та сонця. Рекомендуємо на весну вибрати засіб із захисним фільтром SPF.

Звісно, влітку без захисту від ультрафіолету не обійтися. Якщо ви часто перебуваєте на сонці, оновлюйте бальзам або блиск кожні кілька годин.

Корисні поради для догляду за губами

Щоб зробити догляд максимально ефективним, скористайтеся нашими рекомендаціями:

  1. Використовуйте пілінг раз на тиждень, але не частіше.
  2. Після скрабу відразу наносите маску – вона заспокоїть шкіру та прискорить процеси регенерації.
  3. Завжди змивайте макіяж. Робіть це обережно, щоб не пошкодити шкіру. Для губ відмінно підійдуть гідрофільні олії. А для демакіяжу стійких помад можна використовувати лосьйон.
  4. Намагайтеся якнайменше піддавати шкіру впливу морозів і сонячних променів, щоб зберегти красу губ, використовуючи мінімум косметики.
Попередня статтяНайпопулярніші аромати за всю історію BROCARD
Наступна статтяBROCARD вітає з Днем Збройних Сил України!