Кошик

Як вибрати свою помаду

За допомогою помади так легко змінювати образи, щодня мати новий вигляд і постійно бути в тренді. Але як вибрати помаду для губ правильно? На що потрібно звернути увагу, і який відтінок стане найвідповіднішим? Полегшіть собі цю задачу. Прочитавши цю статтю, ви зможете купити помаду, не гаючи на це багато часу та не розтрачаючи сил.

Якість

Дуже важливо, щоб не лише доглядальна, а й декоративна косметика була якісною. Це перше та непорушне правило. Якість помади містить декілька параметрів:

  • Відсутність шкідливих інгредієнтів у складі.
  • Зручність і легкість нанесення.
  • Стійкість.
Якість

З такою помадою шкіра губ завжди буде здоровою, а колір триматиметься у незмінному вигляді стільки, скільки було задумано.

Як не помилитися у виборі? Є два шляхи.

Перший:

  1. читати списки інгредієнтів кожної помади, яка вас зацікавила, перевіряючи, чи є небажані;
  2. тестувати зразки — нанести трохи помади на руку, згодом перевірити, чи легко вона розмажеться.

Шлях другий: взяти за правило купувати косметику відомих брендів (вони гарантують якість) і лише в магазині з чудовою репутацією (там не продадуть підробку).

Тип помади

Матова помада або атласна? Класична у вигляді стіка або рідка? Блиск, тінт або пігментована олійка для губ? Справа смаку, головне визначитися, для якого образу призначається це покриття.

Одна справа повсякденний макіяж, і зовсім інша — для клубної вечірки. Хоча, якщо ви оперна прима, можливі винятки. Зазвичай повсякденні ділові образи лаконічніші та більш приглушені. Занадто яскрава, насичена кольором і блиском помада на роботі вважається поганим тоном.

Тип помади

Для повсякденного носіння найкращі прозорі та напівпрозорі відтінки, легкий блиск або нюдова помада. А ось вечірня косметика може бути такою яскравою, як захочеться: мерехтливий або металічний блиск, льодяниковий глянець, будь-які кольори, зокрема нетривіальні, і, звичайно ж, королева макіяжу — червона помада.

Існують і універсальні образи, доречні для всіх випадків. Наприклад, рожева помада в макіяжі «англійська троянда», що створює ефект зацілованих або, в менш романтичному варіанті, покусаних губ. Крім помади ніжних відтінків для цього можна використовувати блиск, олійку для губ або тінт.

Кольори та відтінки

Кольори та відтінки

Щоб правильно підібрати відтінок помади, візажисти рекомендують орієнтуватися на колірний тип шкіри. Розрізняють три основні кольоротипи:

  • Холодний — світла шкіра, яка погано засмагає, вени на зап'ясті блакитні.
  • Теплий — шкіра зі смаглявим відтінком або така, що легко сприймає засмагу, вени на зап'ясті зеленуваті.
  • Нейтральний — кольоротип шкіри не визначається, пасують як теплі, так і холодні кольори.

Є рекомендації, що стосуються форми губ. Так, власницям тонких губ не слід носити занадто яскраві та темні кольори, які роблять губи візуально меншими, а при пухких губах, навпаки, небажані кольори приглушені, пастельні, нюдові, через які губи «розповзаються» і здаються ще більшими.

Ці рекомендації можна брати за основу, але не варто сприймати як єдину істину. По-перше, вони не враховують тренди. Наприклад, пухкі губи з нюдовою помадою чи блиском зараз у тренді. По-друге вони швидше підходять для класичного макіяжу, незважаючи на фантазійний. І по-третє, хороша тональна основа допоможе легко змінити тон шкіри з теплого на холодний і навпаки.

Отже

Єдиний параметр, який не можна упустити під час вибору помади — це її якість. До всього іншого не варто ставитися дуже серйозно. Врешті-решт, якщо не пробувати незвичайні варіанти, можна пропустити цікаві новинки та не купити помаду, яка має надовго стати улюбленою.

Не бійтеся експериментувати, купуйте помади різних видів і кольорів і легко розлучайтеся з тими, що не підійшли. Не забувайте, що іноді життя можна зробити яскравішим і кращим, всього-на-всього купивши нову помаду.

Попередня статтяКарантин вихідного дня: робота магазинів BROCARD
Наступна статтяВ золоті: тренд 2020-2021