Кошик

Кращі пудри за типами шкіри

Пудра – незамінний б'юті-продукт у косметичці кожної. Але як вибрати відповідну? Розберемося, як підібрати ідеальний засіб за типами шкіри і яким структурам і форматам варто віддати перевагу.

Переваги пудри

На відміну від тонального крему, пудра для обличчя дозволяє скорегувати тон і приховати недосконалості без обтяжнення шкіри – дозволити їй дихати і не турбуватися про закупорювання пір і висипання.

Особливо важливим продуктом в косметичці вона стає в теплу пору року, коли велика кількість макіяжу не йде на користь.

Головне – зробити правильний вибір і підібрати пудру та її формат відповідно до свого типу шкіри. У такому випадку вона буде тільки вирішувати проблеми, а не створювати їх.

Для нормальної шкіри

Нормальному типу підійде формат компактної розсипчастої пудри – не дуже щільний, але і не зовсім невагомий. У комплексі з правильно вибраним пігментом вона допоможе скорегувати тон обличчя, приховати недосконалості та не залишати відчуття непроникної маски.

Щоб надати макіяжу і обличчю свіжість, можна вибрати варіант з легким блиском і сяючими частинками. Також вона буде відмінно поєднуватися з вечірнім мейк-апом.

Обов'язково спробуйте пудру в кульках – вона допоможе створити унікальний відтінок, який ідеально підійде вам.

Для сухої шкіри

Багато хто вважає, що власницям сухої шкіри зовсім не варто використовувати пудру в макіяжі, адже вона буде ще більше пересушувати і підкреслювати лущення. Однак це помилка.

Сухій шкірі ідеально підійде мінеральна пудра або флюїд у форматі кушону. Останній варіант передбачає органічне поєднання пудри та тонального крему. Такі засоби мають приємну танучу текстуру і відмінно зволожують, але не залишають непотрібного блиску. Таким чином вирішуються відразу дві проблеми – ідеальний тон і підтримання водного балансу.

Рекомендуємо звертати увагу на склад б'юті-засобу – щоб в ньому містилися натуральні масла і зволожуючі компоненти. Також краще підійде шовковиста текстура, яка не стане забиватися в мімічні зморшки та підкреслювати сухість. Вибравши якісний продукт, вам залишиться лише підібрати ідеальний відтінок для бездоганного макіяжу.

Для жирної шкіри

Щоб позбутися від жирного блиску і забезпечити макіяжу акуратність рекомендуємо вам придбати засіб з матуючим ефектом. Такий продукт буде не тільки робити тон рівним, але і допоможе контролювати вироблення шкірного жиру.

Кращим буде рідкий формат – такі пудри дуже легкі, рівно лягають і залишаються непомітними. Рекомендуємо вибирати теплі відтінки, з якими ваше обличчя отримає здоровий і сяючий тон.

Якщо ви все ж таки віддаєте перевагу розсипчастій пудрі або засобу в кульках, наносьте її за допомогою великого пензлика, а не спонжа, щоб не перевантажувати шкіру.

Ідеально, якщо в складі містяться натуральні компоненти, які забезпечать догляд і вбережуть від висипань, викликаних посиленим виробленням себума.

Для комбінованої шкіри

Комбінована шкіра передбачає, що певні зони схильні до появи жирного блиску, якісь до сухості, а деякі ділянки можна віднести до нормального типу.

Рекомендуємо засоби для макіяжу, які лягають як ніжна вуаль і балансують особливості шкіри за рахунок доглядових компонентів у складі.

Оптимальний варіант – формат компактної пудри, яка матує, але не пересушує – так ви вб'єте всіх зайців відразу.

Б'юті-товари, призначені спеціально для комбінованої шкіри відмінно справляються з поставленим завданням – їх пігмент (матовий або з блиском) лягає рівно, не скочується, а правильний відтінок коригує тон на всі 100%.

Для проблемної та чутливої ​​шкіри

Цей тип заслуговує на окрему увагу, адже пудра для нього повинна відрізнятися високою якістю. У складі мають бути натуральні заспокійливі компоненти, а сам продукт бути протестованим і гіпоалергенним.

Засіб для проблемного типу повинен мати хороші перекривні властивості, покликані приховати висипання і почервоніння. З іншого боку текстура повинна бути максимально легкою, щоб не погіршити ситуацію і додати обличчю свіжість, здоровий блиск і відтінок.

Рекомендуємо вибирати засоби в розсипчастому, кульковому і пресованому форматі, розроблені спеціально для чутливого та проблемного типу, адже бренди-виробники врахували всі необхідні нюанси і поєднали красивий тонуючий пігмент для макіяжу з якісним доглядом.

Попередня статтяОбережно: сяйво та нереальна свіжість!
Наступна статтяНовий аромат для чоловіків SCANDAL POUR HOMME від Jean Paul Gaultier!