Кошик

Ліфтинг-макіяж: огляд, правила, продукти

Як виглядати молодше без пластичної хірургії? Чи можна скорегувати вікові зміни за допомогою мейк-апу? Розбираємося в тонкощах ліфтинг-макіяжу і знайомимося з продуктами, які допоможуть його створити.

Що таке ліфтинг-макіяж

Ліфтинг означає "підтяжка", тобто коригування овалу обличчя за допомогою макіяжу. Не секрет, що з віком він злегка пливе і щоб це виправити потрібні спеціальні мейк-ап-прийоми, а також косметичні засоби для контурингу, такі як тональний крем, хайлайтер, бронзер і рум'яна.

Завдання такого макіяжу – зробити зморшки максимально непомітними: як глибокі, так і дрібні мімічні.

У результаті ліфтинг-макіяж може замінити блефаропластику, скорегувати вікові зміни в області лоба та губ, а також підняти овал обличчя і вигідно підкреслити вилиці.

Правила підготовки шкіри

Перший етап – якісне очищення. Використовуйте м'який скраб, який допоможе позбутися від ороговілих клітин і дрібних лущень. Усі ці недосконалості підкреслюють вік і стають більш помітні після нанесення макіяжу, а тому так важливо позбутися від них до використання декоративної косметики. Зверніть увагу на очищення лоба, адже саме в цій області особливо видно нерівності під тональним кремом.

Найбільш важливий нюанс підготовки – зволоження шкіри. Використовуйте спеціальний крем, тонік або сироватку. Особливу увагу приділіть зоні навколо очей, ажєе ця область найбільш підступна, і найчастіше саме вона видає вік. Рекомендуємо скористатися патчами з гіалуроновою кислотою, а потім нанести зволожуючий крем для шкіри навколо очей.

Наступним етапом є підготовка рельєфу шкіри. Використовуйте спеціальні спреї, які вирівнюють і звужують пори – це допоможе нанести тональну основу ідеально рівно.

Відмінне рішення – розгладжуючий праймер з сяючими частинками. Особливо в коригуванні ним потребує, як уже згадувалося, область в куточках очей, де найбільше дрібних мімічних зморшок.
Після підготовки можна переходити до макіяжу та контурингу.

Корисні поради

Не використовуйте щільну тональну основу – вона створить ефект маски. Обирайте засоби легких текстур або і зовсім обійдіться консилером.

Рекомендуємо закріпити тон невагомою сяючою пудрою, яка за рахунок мерехтливих частинок буде додатково коригувати недосконалості. Для отримання цього ефекту також можна додати трохи хайлайтера безпосередньо в тональний крем перед нанесенням.

Не забувайте про рум’яна: наносьте їх на яблучка щік над вилицею і розтушовуйте у напрямку скронь – вони допоможуть надати обличчю здоровий вигляд, приховати сліди втоми і прибрати землистий відтінок шкіри. Однак важливо знати міру – надлишок рум'ян або неправильно обраний тон можуть навпаки додати десяток років і зіпсувати весь макіяж. Щоб підняти вилиці можете спробувати нанести рум'яна трохи вище яблучок щік – ефект вам точно сподобається.

Не підкреслюйте нижню повіку – замість цього приділіть увагу верхній. Бажано використовувати стрілки або розтушування, які візуально піднімуть зовнішні куточки очей.
Виберіть туш, що подовжує вії – так погляд буде виразним і яскравим.

Щоб візуально скорегувати навислу повіку, розтушовуйте тіні по верхньому куточку очей і області над повікою, таким чином ви "відкриєте" очі і зробите макіяж неперевершеним.
Не використовуйте насичені щільні текстури для губ – ідеально виглядатиме бальзам або блиск. Також рекомендуємо спробувати тінт для губ – він дозволить створити потрібний відтінок від непомітного до соковитого, при цьому зберігаючи натуральність макіяжу.

Зверніть увагу, що всі лінії ліфтинг-макіяжу (очей, щік, скул) повинні бути спрямовані вгору, тим самим піднімаючи риси обличчя. Щоб скорегувати овал радимо використовувати бронзер або скульптор для контурингу на тон темніше вашого натурального кольору шкіри.

Продукти, які знадобляться

Для ліфтинг-макіяжу відмінно підходить мінеральна косметика – вона не сушить, добре лягає і містить компоненти, що доглядають, які додатково подбають про шкіру.

Основні продукти, які вам знадобляться: праймер, тональна основа, хайлайтер, рум'яна, бронзер, тіні, тінт або блиск, туш.

Вибирайте пастельні відтінки. Навіть якщо вам подобаються яскраві тони, вони повинні бути світлими, не переходити в затемнені глибокі відтінки. Якщо ви використовуєте матові тіні, додайте їм трохи блиску за допомогою звичайного хайлайтера.

Можливо, вам знадобиться додатковий засіб, щоб підкреслити брови. Радимо використовувати спеціальні тіні або м'який олівець. Не робіть лінію брів надміру геометричною та темною – це додає віку. Віддайте перевагу м'яким тонам і плавному розтушовуванню.

Косметичні хіти для ліфтинг-макіяжу

Ми підібрали для вас топові засоби, які допоможуть створити макіяж з ліфтинг-ефектом від А до Я:

  1. Matis Caviar Le Gommage – скраб з чорною ікрою допоможе очистити шкіру та поліпшити її текстуру. Те, що потрібно для підготовки до антивікового мейк-апу.
  2. Eisenberg Paris Classic Line – інтенсивно зволожуючий крем для обличчя та шиї. Забезпечує тривалу дію та ідеальний рельєф шкіри без натяку на лущення.
  3. Kocostar Princess – гідрогелеві патчі з антивіковим ефектом. Швидко і ефективно попрацюють над делікатною зоною навколо очей.
  4. Shiseido Benefiance – крем для шкіри навколо очей, який допоможе прибрати дрібні зморшки та сліди втоми, а також повернути шкірі сяйво і здоровий відпочилий вигляд.
  5. Givenchy Prisme – праймер допоможе скорегувати недосконалості шкіри, приховати почервоніння та отримати ідеально матове покриття для ліфтинг-макіяжу.
  6. M.A.C Studio Fix – тональна основа із захистом SPF вирівняє тон і створить невагоме матове покриття за рахунок натуральної формули.
  7. Bobbi Brown Highlighting – сяючий хайлайтер, за допомогою якого ви зможете підкреслити лінії брів, вилиць і лоба, надати шкірі ніжне сяйво.
  8. Artdeco Mineral – розсипчаста мінеральна пудра ляже на шкіру ніжною вуаллю, що не буде забиватися в зморшки і збереже ідеальний тон шкіри на довгий час.
  9. Max Factor Creme Puff Blush – рум'яна з шиммером для додання щоках ніжного рум'янцю, контурингу і додаткового коректування тону шкіри і лінії скул. Кілька відтінків в одному засобі, які створять унікальний колір, що підходить саме вам.
  10. Smashbox Bronze Lights – матовий бронзатор, який ідеально підійде для контуринга особи і забезпечення макіяжу ліфтинг-ефекту.
  11. Bourjois Smoky Stories – палітра тіней для повік з сяючими частинками допоможе створити розкішний і виразний макіяж очей.
  12. Nouba Make Up Coffrets – тіні для брів, за допомогою яких і форма, і відтінок будуть підкреслені акуратно і природно.
  13. IsaDora Active All Day Wear – стійка туш для вій з подовжують ефектом для ідеального макіяжу та незабутнього погляду.
  14. Clarins Water Lip Stain – стійкий тінт для губ з матовим і ліфтинг ефектом. Регулюйте інтенсивність відтінку на свій смак.
Попередня статтяБ'юті-Хелловін: незвичайна косметика та аромати до свята
Наступна статтяПориньте у красу дикої природи