Кошик

Що таке парфумерія унісекс?

Що таке парфумерія унісекс?

Далеко не всі композиції поділяються на жіночі та чоловічі, існує також категорія унісекс, яка для багатьох залишається загадкою. Розкажемо, що відрізняє цю парфумерію і чому варто додати такий аромат до своєї парфумерної колекції.

Як з'явилися аромати унісекс

Як і мода, парфумерія – область експериментів. Розмиття кордонів між звичними розділеннями, поєднання непоєднуваного, екстраординарні рішення та зміщення акцентів – усе це характеризує не лише створення одягу от кутюр, а й ароматів.

Не дивно, що в якийсь момент поділ на чоловіче та жіноче видався парфумерам банальним. Вперше створити універсальні парфуми, які б підходили і чоловікам, і жінкам, зважився бренд Calvin Klein. Слідом за одягом у стилі унісекс у 1984 році він випустив аромат “One” (“Ван”).

Парфуми миттєво стали популярними та спонукали інші компанії на експерименти із запахами та поєднанням нот.

На сьогоднішній день безліч брендів мають у своєму арсеналі універсальні парфуми, а східна та нішева парфумерія в Україні зовсім нероздільна з самим терміном “унісекс”.

Парфуми унісекс: основні відмінності

Особливість парфумерії для чоловіків та жінок – піраміда нот. Перед парфумерами ставиться непросте завдання – зробити запах унікальним і водночас універсальним для обох статей.

Аромати унісекс найчастіше містять низку характерних нот. Це ванільні, квіткові акорди, ноти східних прянощів, деревні відтінки, а також акценти тютюну та мускусу. Така парфумерія відрізняється шлейфовістю та поступовим розкриттям запаху, який у свою чергу по-різному звучить на чоловічій та жіночій шкірі, хоч і зберігає загальну тональність.

Універсальність простежується і в оформленні таких парфумів – як правило, сам флакон має лаконічний дизайн, який однаково підходить обом статям.

Важливо не плутати парні аромати та парфумерію унісекс. Перші є двома різними композиціями, що створені брендом окремо для чоловіків і окремо для жінок. Між ними може бути схожість, але це два різні аромати, тоді як парфуми унісекс – це один запах, який не можна охарактеризувати як чоловічий чи жіночий.

Як вибрати аромат унісекс

Рекомендуємо робити акцент на самому ароматі – ви повинні закохатися у певне поєднання нот, а не купити парфуми лише тому, що це модно чи вам цікаво спробувати щось незвичайне.

Врахуйте кілька нюансів: ванільні аромати відрізняються більшою солодкістю, деревні можуть бути терпкими, квіткові та озонові ноти роблять аромат легшим. Прянощі, ладан, смоли і т.д. підходять не всім – для деяких ці акорди надто важкі та задушливі.

Щоб познайомитися з ароматами унісекс ближче, вивчіть асортимент на сайті інтернет-магазину парфумерії або попросіть допомоги консультантів в офлайн-магазині.

Віддавайте перевагу провідним брендам, особливо якщо йдеться про нішеву парфумерію. Так ви можете бути впевнені в тому, що не придбали підробку, а сама композиція потішить вас багатогранним звучанням.

Парфумерія унісекс дозволяє звільнитися від умовностей і насолоджуватися ароматом, не замислюючись, для якої статі він створений. Якщо вам подобаються експерименти, то така композиція гідна зайняти місце серед ваших улюблених ароматів.

Попередня статтяНеповторні східні аромати. Як обрати свою східну парфумерію?
Наступна статтяПакети BROCARD стають платними з 15 вересня 2022