Кошик

ТОП-9 правил догляду за неслухняним і пористим волоссям

Пористе й неслухняне волосся відоме своєю мінливістю: ніколи не можна спрогнозувати, як воно відреагує на погоду, воду, новий засіб чи як довго протримається укладання. Проте ми віднайшли кілька дієвих правил, аби воно точно завжди мало доглянутий вигляд!

У чому специфіка такого типу волосся?

Пористе волосся – це волосся з постійно піднятими лусочками кутикули. Через цю особливість стрижень волосся ніби порожній, він не утримує вологу, зате легко вбирає запахи й пігменти. Перукарі у таких випадках кажуть: «як губка».

Характерними ознаками пористого волосся є тьмяний колір, ламкість, після звичайного сушіння феном воно сильно пушиться, погано тримається форма стрижки, при фарбуванні складно досягти рівномірного відтінку по всій довжині, а колір швидко вимивається.

Ми створили свій ТОП-9 важливих правил догляду за пористим і неслухняним волоссям!

1. Очищення

Оскільки пористе волосся за своєю суттю пошкоджене, слід відмовитися від щоденного миття й чергувати звичайний шампунь із безсульфатним. Не бажано наносити засіб безпосередньо на кінчики – так сульфати піднімають кутикулу. Втім, поживні речовини у складі сучасних шампунів зводять агресивний вплив сульфатів нанівець.

2. Зволоження

Для того, щоб зволожити волосся й закрити кутикулу потрібен кондиціонер. Його рекомендовано використовувати після кожного миття й наносити з відступом 5-10 см від прикореневої зони.

3. Живлення

Максимальне живлення пористому волоссю необхідно навіть більше, ніж зволоження. Маски з оліями створюють навколо кожного стрижня волосся невидимий екран, під яким лусочки кутикули щільно притискаються один до одного, як це повинно бути.

4. Відновлення

Пористе волосся не може бути блискучим, якщо не реставрувати пошкоджені ділянки. Відновити довжину, яка січеться і пушиться, можна за допомогою незмивного догляду (олії, флюїди, креми, сироватки,  лівіни).

5. Не забувайте про термозахист

Комплексний незмивний догляд стає буфером між хвилею гарячого повітря до 220 градусів, а заразом розгладжує кутикулу й відновлює поверхневі пошкодження. Без такого засобу пористість посилюватиметься доти, доки їй на зміну не прийде ламкість – і ножиці перукаря.

6. Мінімізуйте використання термоприладів

Якщо пасма по довжині вже суттєво пушаться, використання стайлерів може завдати непоправої шкоди. Спробуйте укласти волосся на бігуді або заплести на ніч кілька вільних кісок, коли потрібні хвилі. З випрямленням ще простіше: нанесіть після душу догляд, що не змивається, і розчісуйтеся до повного висихання.

7. Вибирайте холодний режим фена

Прохолодне повітря розгладить волосся і посилить його блиск. Направляйте сопло фена від коренів до кінчиків, щоб отримати бажаний результат. Потім розчешіть. І вуаля – акуратна зачіска готова!

8. Захист від вологи

Для захисту від вологи експерти рекомендують розчісуватися так: вести гребінь зверху донизу, а потім одразу розпорошувати лак.

9. Надавайте перевагу особливому стайлінгу

Для дисципліни і легкості укладання потрібні засоби з оліями, восками, полімерами і силіконами (пасти, гелі, креми, густі муси). Вони можуть текстурувати укладання, але пасма при цьому будуть блискучими й гарно сформованими.

Всі перелічені засоби для волосся представлені в наших стаціонарних магазинах і на сайті!

Здоров'я й краси вашим локонам!

Попередня статтяВперше у Львові: запрошуємо на майстер-клас у BROCARD Niche Bar!
Наступна статтяСвяткуємо День вишиванки разом!