Кошик

Будь унікальною: стильні незвичайні маски

Мода завжди відображає події, що відбуваються: чи то освоєння космосу, чи то світова фінансова криза. Не пройшла вона й повз коронавірусної пандемії, коли стало зрозуміло, що карантин та обов’язкові маски для обличчя увійшли в наше життя надовго.

Що потрібно знати про маски

Медична маска або респіратор — ефективні засоби для захисту від інфекції, що передається повітряно-крапельним шляхом. А як щодо багаторазових, адже ще недавно лікарі носили їх? Дійсно, раніше користувалися медичними масками з декількох шарів марлі, які перед повторним застосуванням стерилізували. Але вже все знають, що віруси настільки малі, що їх тканина не затримує. Чи означає це, що багаторазові маски не приносять користі? Ні.

Річ у тім, що повітряно-крапельні інфекції, до яких належить коронавірус, передаються від людини до людини не самі по собі, а з мікрокраплинами слини. Тканинні маски цілком успішно затримують ці мікрокраплини, й хоча не на 100%, але все ж знижують ризик зараження. Тому й вони мають право на існування, особливо якщо носити їх правильно.

Як носити маску?

Правильний спосіб лише один: так, щоб вона затуляла одночасно рот і ніс, тобто всі дихальні шляхи.

Кращі друзі дівчат під час пандемії — це маски

Поступово з суто утилітарних предметів маски для обличчя перетворюються на стильний аксесуар. Спочатку з’явилися незвичайні, з веселими та кумедними написами, а тоді все частіше політики, актори та інші публічні особи стали використовувати маски як доповнення ретельно продуманого образу. У цьому є своя філософія, філософія любові до життя — якщо вже все ми все одно змушені носити це, нехай воно буде хоча б цікавим і привабливим.

Літній настрій

Маски, посипані квітами, легкі маски-квіти та комплекти з масками в тон — літо 2021 креативно підходить до захисту від вірусу.

Літній настрій

Перші спроби продажу комплектів одягу з масками виявилися настільки вдалими, що це вже можна вважати трендом. Це літні набори з однієї тканини: топ і маска або маска і бікіні (вже названі трикіні). Ну а в попиті масок, що прикрашені квітами, і сумніватися не доводиться — квіти актуальні завжди.

Літній настрій

Тотал лук

Тотал лук

Вже складно встановити, хто перший придумав надіти маску й сукню з однієї тканини, але ідея виявилася вдалою: стильний лук несподівано заграв новими гранями. А ось маска в тон костюма є його продовженням — дуже елегантно.

Глем

Глем

Маска в тон — це стильно. Але гламур завжди злегка за гранню. Маски, посипані стразами або лелітками — ось справжній глем! На жаль, через зрозумілі причини ці маски хоча й тканинні, але одноразові. А можливо й без жалю — хіба модниці сумують через часту зміну лука, навпаки!

Фатальна

Фатальна

Той випадок, коли маска як ніколи доречна. Створена в стилі вамп, вона чудово замінює собою вуаль, що пішла в туман часів. Такий аксесуар дуже підходить для образу фатальної жінки.

З трендовим принтом

Трендовий принт — одне з найкращих рішень. Маска з ним не лише красива, а й універсальна, адже її набагато простіше підібрати до будь-якого одягу.

З трендовим принтом

Як бачимо, якщо підійти до питання креативно, маски стають не нудними й до чортиків обридлими, а вельми цікавими. Хтозна, чи не будемо ми ще сумувати за ними, коли епідемія закінчиться.

Попередня статтяBROCARD Niche Bar став партнером бранча «Жінка України»
Наступна статтяСпеціальна пропозиція на нову лінію Perlier Pomgranate