Кошик

Колір і форма: поради для підкреслення брів

советы для подчеркивания бровей

В ідеальному макіяжі важливі деталі, і брови – не виняток. Як і чим підкреслити їх, щоб не перевантажити мейк-ап, а навпаки, зробити більш природним? Дамо кілька корисних порад.

Що використовуємо

Щоб підкреслити вигин брів скористайтеся спеціальними гелем для укладки. Він допоможе зафіксувати форму та зробити макіяж акуратнішим. Крім цього формули гелів містять поживні речовини, які доглядають за бровами, покращують їх якість і ріст.

Для коригування відтінку можна використовувати олівець для брів або тіні. Важливо, щоб це були спеціальні засоби, інакше буде складно вгадати з відтінком і покриттям, та й триматися на шкірі інша косметика буде в рази гірше (розтікатися, розмазуватися або і зовсім не рівно лягати).

Як вибирати косметику для брів

Основним критерієм у виборі відповідного засобу є правильний відтінок. Він залежить від кольору волосся та очей, а часом і шкіри. На щастя, зараз майже кожен інтернет-магазин косметики пропонує широку палітру, з якої вибрати потрібний колір не проблема.

Брюнеткам варто вибирати олівець або тіні на 2-3 тони світліше кольору волосся, блондинкам навпаки – темніше. Власницям яскраво-рудого волосся рекомендуємо віддати перевагу відтінкам більш приглушеним, ніж колір локонів.

Відтінок має гармоніювати і з кольором очей: для теплих тонів – теплі кольори тіней або олівця, і навпаки.

Якщо волосся не пофарбоване, то природа вже наділила вас ідеальним природним кольором брів. Щоб підкреслити форму або надати вигину чіткість і інтенсивність варто підбирати тіні або олівець з відтінком максимально близьким до вашого натурального.

Пам'ятайте про найпоширеніші помилки у виборі кольору. Наприклад, багато хто вважає, що брюнеткам підходить чорний олівець для брів, однак цей холодний колір виглядає органічно лише в рідкісних випадках. Оптимальні варіант – темно-сірі тони при холодному відтінку волосся і темно-коричневі, якщо локони мають теплий шоколадний відлив.

Особливі правила діють і при підборі кольору косметики для сивих брів. Якщо і в волоссі є сивина, то темні відтінки виглядають неприродно і старять. Кращий варіант – сіро-коричневі та сірі кольори олівця або тіней для макіяжу. У разі, якщо сивина зафарбована, відтінок косметики вибирається згідно із загальними правилами, про які ми говорили вище.

Щоб перевірити, чи правильно ви вибрали олівець або тіні для брів, перевірте макіяж не при холодному штучному освітленні, а природному денному. Брови не повинні надмірно виділятися або навпаки залишатися світлою плямою на обличчі.

Поради з нанесення

Незважаючи на те, що широкі та густі брови зараз у тренді, такий вид і форма підходять далеко не всім. А тому фарбувати шкіру біля брів для досягнення модного вигину не варто: це буде дуже помітно зблизька і перевантажить ваш макіяж, позбавивши його природності.

Головне правило в роботі з олівцем – не проводити нерозривних ліній. Потрібно наносити контур штрихами, імітуючи промальовування волосків. Інтенсивні штрихи варто робити біля основи брови, а до кінчика виконувати штрихування максимально тонко. Щоб чіткіше виділити брову та додати об'єму, варто особливу увагу приділяти нижній частині вигину.
Працюючи з тінями, пам'ятайте, що ними потрібно скорегувати колір і заповнити пустоти між волосками, а не малювати брови заново. Тому потрібно промальовувати вигин всередині форми, не виходячи на шкіру зовні.

Тіні рекомендуємо акуратно розтушувати, щоб створити плавний градієнт від основи до кінчиків. Як і у випадку з олівцем, однотонно промальовані брови обтяжують макіяж.

І після олівця, і після тіней краще розчесати брови спеціальною щіточкою – це допоможе природно розтушувати колір, підрівняти форму і позбутися надлишків косметики.

Попередня статтяBeauty Box №6 2021 від BROCARD
Наступна статтяТоп дезодорантів на літо. Рейтинг 2021 року