Кошик

Топ дезодорантів на літо. Рейтинг 2021 року

Топ дезодорантів на літо. Рейтинг 2021 року

Захист і комфорт важливі в будь-який пору року, але влітку – особливо. Розберемося, як підібрати дезодорант до спекотного сезону та залишитися на 100% задоволеними. На що звертати увагу при покупці і які бренди заслуговують довіри?

Критерії вибору

Часто дезодоранти вибирають за запахом, ігноруючи інші важливі характеристики. На відміну від парфумів, аромат тут далеко не на першому місці.
Перш за все важливо знати свій тип шкіри. Не всі засоби підходять для чутливого типу, а тому обов'язково читайте опис і склад – виробники вказують, підходить той чи інший дезодорант для чутливої ​​шкіри чи ні. Людям схильним до шкірних реакцій також варто шукати на засобі гіпоалергенне маркування, віддавати перевагу органічним продуктам.
Звертайте увагу на наявність парабенів і спирту в складі – всі ці компоненти впливають на комфорт і реакцію шкірного покриву. У натуральних продуктах їх, як правило, немає.
Вивчайте склад і маркування продукту також на наявність тальку, щоб після нанесення не залишалося слідів.
Важлива тривалість захисту, яку гарантує засіб. Якщо ви віддаєте перевагу активному способу життя, підберіть дезодорант з максимальним захистом. Вони спеціально розроблені для тих, хто займається спортом, а тому комфортні протягом доби або навіть довше.
Хоч аромат не головне, його враховувати теж потрібно. Якщо ж ви проти запаху в принципі, підберіть собі варіант без ароматизатора.

Дезодорант або антиперспірант?

Не варто ототожнювати ці два поняття. Часто для зручності ми використовуємо термін дезодорант для обох продуктів. Насправді різниця є: дезодорант захищає від запаху, більше орієнтований на приємний аромат, але не контролює потовиділення – це завдання антиперспіранта.
Є продукти, що поєднують обидві функції.
Важливо пам'ятати, що антиперспіранти блокують вироблення поту, а тому не варто використовувати їх частіше разу на день, щоб звести до мінімуму ризик шкоди роботі організму.
Антиперспірант – оптимальний варіант для тих, хто тренується, веде активний спосіб життя або ж займається фізичною працею протягом дня.

Обираємо форму

Вважається, що вибір – стік, роликовий або спрей – питання звички та комфорту.
Насправді деякі відмінності все ж є. Наприклад, плюс роликових дезодорантів в рівномірному нанесенні на шкіру, мінус – довге висихання, сліди на одязі.
Спрей не забезпечує великої щільності покриття на шкірі та стійкості запаху, що в разі надмірного потовиділення або сильної спеки потребує оновлення. Однак деякі дослідники стверджують, що користуватися спреєм гігієнічніше, адже він не контактує зі шкірою, а тому не накопичує бактерії.
Стік лягає щільно, добре зберігає аромат, але часом скочується. Імовірність появи слідів на одязі теж висока.
Існують і інші форми випуску: кремовий, гелевий, пудра, серветки, кристал.
Крем м'яко захищає шкіру, піклується про неї, дарує приємний запах, але наносити його не завжди зручно.
Гелеві засоби прості у використанні, мають охолоджуючий ефект, дозволяють обійтися без плям.
За допомогою пудри буде добре вбиратися волога, але нанесення теж може викликати труднощі.
Дезодоруючі серветки – швидше засіб екстреної допомоги, ніж постійний вихід. Їх ефект і аромат швидко зникає, тому серветки підходять для подорожей або тренувань, але не в довгостроковій перспективі.
Одна з новинок останнього часу – кристал. Він складається з органічної морської солі, дозволяє боротися з бактеріями та неприємним запахом. Мінус у тому, що перед нанесенням натуральний кристал потрібно змочити водою, а значить користуватися таким продуктом не завжди зручно.
Яка б форма не була вам ближче за все, рекомендуємо мати кілька варіантів на всі випадки життя.

Вибір бренду

Багато виробників вивели розробку дезодорантів на новий рівень. Тепер це не просто засоби, які борються з неприємним запахом і контролюють потовиділення. Сучасні дезодоранти – органічне поєднання захисту та догляду: вони пом'якшують шкіру, мають протизапальну та заспокійливу дію.
Саме тому рекомендуємо звернути увагу на бренди, які спеціалізуються на доглядовій косметиці високої якості: Collistar, Weleda, Clinique, Eisenberg Paris, Biotherm, Elizabeth Arden, Clarins, Payot, Matis, Shiseido.
Придбати продукти всіх цих брендів можна офлайн і онлайн, зазирнувши в інтернет-магазин косметики: Україна отримує масу продукції від всесвітньо відомих виробників, орієнтованих на комплексний догляд за тілом.

Натуральні дезодоранти

Крім максимально натурального дезодоруючого кристала є й інші засоби, які можуть похвалитися складом природного походження.
Існують лінії органічної косметики для догляду за тілом, серед яких є і дезодоранти. Їх відмінна риса – високий показник натуральних компонентів у складі. Такі засоби не містять спирту, парабенів та інших алергенних речовин. Вони не менш ефективно захищають від запаху і не залишають слідів.
Органічні засоби відрізняються делікатною формулою, яка надає захист і максимальний догляд за шкірою.

Парфумовані дезодоранти

Такі продукти – відмінна можливість забезпечити тілу захист і не розлучатися з ароматом улюблених парфумів.
Багато відомих брендів і модні будинки випускають парфумовані продукти з запахом своєї топової парфумерії.
Крім улюбленого аромату, такі зпсоби не поступаються своїм ступенем захисту, якістю формул, здатністю доглядати за шкірою протягом дня.

Вивчаємо склад

Як ми вже говорили, перед покупкою необхідно вивчити склад засобу. Переконайтеся, що в дезодорант немає триклозану. Він вбиває бактерії, що створюють неприємний запах, але разом з тим знищує корисну мікрофлору. Також триклозан відносять до потенційно канцерогенних речовин – в багатьох країнах світу він заборонений до використання в косметичних продуктах.
Не бажано, щоб в складі були фталати. Вони використовуються для підвищення стійкості свіжого запаху, але не всі дослідники згодні з їх цілковитої безпекою для нашого організму.
На наявність пропіленгліколя та спирту варто звернути увагу власникам чутливої ​​шкіри. Як ми вже згадували, вони можуть викликати роздратування, лущення, алергічну реакцію.

Топ дезодорантів

Щоб вам було легше визначитися з вибором, пропонуємо розглянути найпопулярніші варіанти дезодорантів від топових виробників з усього світу. Для зручності розділимо їх за формою випуску.

Серед спреїв сміливо можемо рекомендувати:

Eisenberg Paris Classic Line

  • Collistar Linea Uomo
  • Weleda Sage
  • Payot Rituel Corps
  • Shiseido Ginza.

Хіти серед роликових дезодорантів:

Collistar Special Perfect Body

  • Frei Ol Body Line
  • Clarins Body Others
  • Matis Reponse Body
  • Biotherm Eau Pure.

Топ дезодорантів-стіків:

  • Clinique Skin Supplies
  • LANCÔME Bocage
  • Givenchy Gentlemen
  • Clarins Men
  • Biotherm Homme Day Control.

Зверніть увагу також на хітові кремові дезодоранти Elizabeth Arden Green Tea і Kiehl's Superbly Efficient.
Що стосується парфумованих продуктів, то багато брендів, такі як Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent, Eisenberg Paris і інші випускають гігієнічні засоби з запахом своїх знаменитих парфумів. У питаннях якості та ефективності на них також сміливо можна покластись.

Попередня статтяКолір і форма: поради для підкреслення брів
Наступна статтяКоманда BROCARD стала найбільшою корпоративною командою «Дикої гонки»!