Кошик

Як обрати свій чоловічий аромат

Аромат – це візитна картка, можливість підкреслити свій стиль, статус, характер. Які чоловічі парфуми оберете ви? Аромат для мачо або елегантну класику? Розберемося, як правильно підібрати парфуми для чоловіків і на що орієнтуватися при покупці.

Як обрати свій чоловічий аромат

Групи ароматів

Умовно можна розділити чоловічі аромати на водні, деревні, зелені, квітково-фруктові, морські, східні та шкіряні.
Розберемо, які саме компоненти властиві кожній з груп, у яких брендів варто шукати той чи інший аромат, а також які парфуми стануть відображенням характеру та тією родзинкою, що допоможе скласти про вас цілісне перше враження.

Водні аромати

Інша назва – акватичні. Це чоловічі парфуми з легким і свіжим звучанням. Ідеальні для літа, не нав'язливі, відображають бадьорість, енергію. Такі аромати відмінно підходять активним чоловікам для яких спорт –це стиль життя.
Водну парфумерію відрізняють цитрусові ноти, свіжі акорди базиліка, трав'яні та озонові відтінки.
Підказка: часто в назві фігурує слово "aqua", а флакони водних парфумів мають блакитний колір, натякаючи на легкість аромату.
Яскравими представниками водної парфумерії для чоловіків є Yves Saint Laurent L'Homme Cologne Bleue, Kenzo L'eau Kenzo Pour Homme, Issey Miyake L'eau Majeure D'Issey, Givenchy Pour Homme Blue Label і Hugo Boss Boss Bottled Tonic.

Парфуми з деревними нотами

Деревні аромати прекрасно підходять для того, щоб підкреслити діловий стиль і статус.
Класичні деревні акорди – це кедр, сандал, кашемірове дерево, уд. Часто їх доповнюють ноти ветиверу, шкіри, перцю, мускусу, тютюну та ванілі.
Підказка: слово "wood" і назва основного деревного акорду може відображатися в назві аромату. Також нерідко в дизайні флакона використовують темні шоколадні відтінки і декоративні елементи з деревним мотивом.
Знамениті аромати з цим звучанням: Hugo Boss Boss Bottled, Montale Oud Tobacco, Dior Homme, Loewe Solo, Dolce & Gabbana The One For Men, Dsquared2 Wood.

Зелені аромати

Чоловіча парфумерія з зеленими нотами – це перш за все аромати з відтінками ветиверу, плюща, хвої, трав, кардамону, лаванди, м'яти.
Це досить свіжі запахи, які відрізняються насиченими натуральними відтінками та відмінно звучать в будь-яку пору року.
Підказка: часто флакон з зеленими ароматами саме зелений, та й натяк на колір теж нерідко зустрічається в назві.
Яскраві представники зелених парфумів для чоловіків: Comme Des Garcons Amaizing Green, Hugo Boss Hugo Now, Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Pour Lui Magnetic.

Аромати з квітково-фруктовими акордами

Такі парфуми підкреслює оригінальність і чуттєвість. Правильний вибір для тих, хто віддає перевагу яскравому стиль і життя в центрі загальної уваги.
Як правило, в чоловічих ароматах переважають класичні квіткові ноти лаванди, бавовни, жасмину.
Зустрічаються і більш оригінальні акорди: османтус, мушмула, артемізія.
З фруктових нот фаворитами чоловічої парфумерії можна сміливо назвати цитрусові (грейпфрут, апельсин, мандарин, лайм) і зелене яблуко.
Класичні запахи з квітково-фруктовим звучанням: Zarkoperfume The Muse, Montale Velvet Fantasy, Jo Malone London Osmanthus Blossom, Dolce & Gabbana Pour Homme Intenso, Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Pour Lui French Panache, Eisenberg Paris J'Ose Homme.

Морські парфуми

Морські аромати мають чимало спільного з водними. Їм також властива легкість і свіжість. Крім цього в них присутні солоні морські акорди, евкаліптові та цитрусові ноти.
Підказка: як і з водними чоловічими ароматами, морські парфуми легко впізнати за блакитними або прозорими флаконами, а також мінімалістичним дизайном.
Зверніть увагу на морські аромати Versace Man Eau Fraiche, Armand Basi L'Eau Pour Homme, Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense Pour Homme, Dior Homme Sport, Lacoste Essential, Paco Rabanne Invictus.

Парфуми з східним характером

Східним запахам властива пряність, яка яскраво проявляється в поєднанні з деревними акордами.
Такі парфуми підходять чоловікам, які віддають перевагу оригінальності й екстравагантності, сучасним мачо. При цьому аромати відмінно вписуються і в стриманий діловий стиль.
Щоб підібрати такі парфуми для чоловіків, шукайте ноти перцю, шафрану, мускусу, амбри, пачулі, тютюну.
Яскраві представники східної групи: Carolina Herrera Bad Boy, аромати Montale Oud Tobacco і Arabians Tonka, Guerlain L'Homme Ideal Extreme, Comme Des Garcons Copper, Yohji Yamamoto I Am Not Going To Disturb You Homme.

Шкіряні парфуми

Елегантні ноти шкіри властиві благородним ароматам. Вони підходять чоловікам, які бажають підкреслити усталений стиль і статус.
Підказка: флакони таких парфумів, як правило, оформлені в глибоких темних тонах.
Найяскравіше цей акорд розкритий в чоловічих ароматах Dolce & Gabbana The One For Men Intense, Loewe Solo Platinum, Dior Fahrenheit, Montale Leather Patchouli, Mancera Gold Prestigium.

Попередня статтяЩо таке нішева парфумерія?
Наступна статтяСтрашенно красиво: BROCARD Niche Bar відсвяткував Хелловін