Кошик

Як вибрати тональний крем для зими: топ 5 продуктів

Взимку наша шкіра стикається з постійним стресом – холод, вітер, сухе повітря, нестача вітамінів тощо. Поповнювати баланс здорової шкіри допомагають не тільки засоби для догляду – з цим може впоратися і тональний крем для макіяжу. Важливо лише правильно вибрати його на зимовий період.

Який тональний крем потрібен узимку

З урахуванням сухості повітря, тональний крем повинен зволожувати, особливо якщо ви в принципі маєте суху шкіру. Не менш важлива наявність поживних елементів – з цим чудово впораються натуральні олії. Відмінно, якщо вони мають ще й зігріваючі властивості.

Перевагою буде заспокійлива дія, а також захист від ультрафіолетового випромінювання – хоч узимку сонця у рази менше, його вплив на шкіру не змінюється залежно від сезону.

Вибираємо текстуру та відтінок

Вибір текстури тонального засобу залежить від типу шкіри. Взимку для захисту краще підходять щільні текстури, але власницям жирної шкіри їх варто вибирати з обережністю. У такому випадку варто скористатися тональним флюїдом – він має гарні перекривні та захисні властивості, але при цьому не обтяжує та не забиває пори.

Розгляньте кілька форматів тональних засобів, такі як коректор у стіку, крем, пудру або кушон. Напевно, ви вже знаєте, які засоби для макіяжу кращі для вашої шкіри – відштовхуйтеся у виборі текстури та формату від цих характеристик, не забуваючи вивчити склад і властивості засобів.

Що стосується відтінків, то взимку краще підходять теплі тони – ви можете вибрати відтінок трохи тепліший за свій природний. Важливо відштовхуватися саме від тону зараз. Не беріть за орієнтир свій тональний крем для весни та літа – шкіра в цей час трохи засмагла, ніж узимку, а тональні засоби для теплого сезону темніші. Ще тепліший відтінок буде віддавати рудиною і виглядати на обличчі неприродно.

Рекомендуємо взимку вибирати засоби зі світловідбиваючими частинками – вони повернуть сяйво та вбережуть від тьмяності та слідів втоми, які неминуче відбиваються на обличчі у зимовий період.

Дивимося на склад

Багато тональних засобів універсальні – вони розраховані не тільки на коригування недоліків шкіри, але і здатні забезпечити захист від сонячного випромінювання, вітру, морозів і т.д.

Наявність гідрофіксаторів у тональному кремі каже про те, що засіб добре зволожуватиме. Олії обов'язкові у складі для власниць сухої шкіри – вони живитимуть і усуватимуть лущення.

Силікони забезпечують щільність – зверніть увагу, якщо ви користуєтеся легшими засобами через жирну шкіру.

Антиоксиданти та SPF фільтри гарантують захист від ультрафіолету, морозного вітру та перепадів температур.

Топ-5 тональних кремів на зиму

Вибираючи тональний крем для зими, зверніть увагу на ці засоби:

  1. Estee Lauder Double Wear – стійка тональна основа, яка чудово справляється з перепадами температур та вологості.
  2. Maybelline New York Affinitone – універсальний тональний крем з вітаміном Е та екстрактом ромашки зволожує, живить, матує та заспокоює.
  3. Kiehl's SPF50 Ultra Light Daily UV Defense CC Cream – легкий СС-крем із екстрактом лічі у складі підійде для жирної шкіри. Він зволожує і забезпечує захист від ультрафіолету та згубного впливу навколишнього середовища.
  4. Lancome Teint Idole Ultra Wear – тінт для обличчя з формулою на водній основі дарує ідеальний тон, насичує клітини вологою, захищає від ультрафіолету та фотостаріння. Відмінний засіб для сухої шкіри.
  5. Guerlain L'essentiel – тональний флюїд з 97% натуральних інгредієнтів для краси та догляду. Забезпечить стійкість макіяжу до 16 годин та відмінно підійде для жирної шкіри.
Попередня статтяМаст-хев зими: що робити, якщо потріскалися губи. 10 найкращих бальзамів для губ
Наступна статтяПравила відвідування магазинів в «червоній» зоні