Кошик

Маст-хев зими: що робити, якщо потріскалися губи. 10 найкращих бальзамів для губ

Маст-хев зими: що робити, якщо потріскалися губи. 10 найкращих бальзамів для губ

Морози та вітер взимку нерідко стають причиною потрісканих губ. Навіть якщо це з вами трапляється дуже рідко, дійте на випередження - підберіть якісний захисний бальзам вже зараз.

Принцип дії

Усім відомо, що бальзам для губ – не декоративний засіб, а доглядовий. Так, він може мати відтінок або додавати губам сяйво, але його основне завдання – це захист від перепадів температур, морозів та сухості, а також тріщин, що з'являються внаслідок природних факторів.

Бальзами створюють захисний шар на шкірі – він запобігає втраті вологи та появі тріщин, а також заспокоює та загоює, якщо губи вже обвітрилися.

Також часто до складу таких засобів входять SPF-фільтри, що захищають делікатну шкіру від сонячного впливу.

Особливості складу

Бальзами для літа та зими відрізняються один від одного. Для літа важливішим буде захист від ультрафіолетового випромінювання, у той час як взимку на перший план виходять захисні та зігрівальні властивості, щільність та загоювальна дію.

Найбільш корисними вважаються бджолиний або рослинний віск у складі, а також вітаміни, натуральні олії, рослинні екстракти. Усі ці компоненти забезпечують якісний захист. Важливо, щоб до складу входив пантенол - він загоюватиме шкіру губ, якщо вона вже встигли потріскатися.

Обов'язково вивчіть склад на упаковці – що більше зазначених вище компонентів у ньому буде, то ефективнішим виявиться засіб узимку.

Як вибрати бальзам

Насамперед варто визначитися, для чого саме вам потрібен засіб.

Якщо ви хочете використовувати його для профілактики, то вам підійде великий спектр засобів, включно з тонуючими бальзамами, які поєднують доглядову і декоративну функцію. Таких засобів чимало і в бюджетному, і преміум-сегменті.

Якщо потріскані губи, дрібні ранки та інше – ваша постійна проблема, варто звернути увагу на лікарські засоби. Найчастіше такі можна знайти серед преміум-косметики. На упаковці ви, швидше за все, побачите слово repair.

Для простої підтримки краси губ підійдуть зволожуючі засоби з вітаміном Е у складі.

Не забувайте про особисті уподобання та індивідуальні реакції шкіри – переконайтеся, що у складі немає речовин, на які у вас можлива алергія.

Що стосується формату бальзамів – його також можете обрати на власний смак. Однак варто врахувати, що якщо губи потріскалися, краще не використовувати засоби в баночці, які наносяться пальцем – таким чином ви можете занести до ранок бактерії.

Топ-10 бальзамів для губ на зиму

Ми підібрали кілька відмінних засобів для губ із захистом – від бюджетних до засобів преміум-сегменту:

  1. Guerlain Superlips – універсальний зволожуючий бальзам, який захистить і від палючого сонця, і від морозу.
  2. Payot Nutricia – бальзам зі спеціальним олеоліпідним комплексом для кращого захисту, зволоження та живлення.
  3. Elizabeth Arden Eight Hour – засіб з натуральними оліями та захистом від ультрафіолетового випромінювання подарує вашим губам красу, здоров'я та сяйво.
  4. Bobbi Brown Extra Lip Tint – суперзволожуючий бальзам захистить від морозу та подарує ніжний відтінок.
  5. Clarins Hydra Essentiel – танучий бальзам  стимулює синтез гіалуронової кислоти для гладкості та об'єму.
  6. Clinique Surge Pop – засіб містить вітамін Е і має потрійну дію: захист, зволоження та сяйво.
  7. Givenchy Rose Perfecto – ніжний бальзам з палітрою відтінків рожевого та вражаючим складом у вигляді гіалуронової кислоти, олії троянди, вітаміну С, екстракту рожевого перцю та олії ши.
  8. Biotherm Beurre De Levres – відновлювальний бальзам має масляну текстуру і велику кількість натуральних екстрактів для повернення вашим губам здоров'я і краси.
  9. Skincode Essentials – засіб розроблений спеціально для власниць сухої шкіри і дарує максимум догляду, захисту та тривалого зволоження.
  10. Weleda Skin Food – бальзам з екстрактами фіалки, ромашки та календули якісно загоює тріщини та ранки, обволікаючи ніжним захисним шаром.
Попередня статтяДосконалість догляду за тілом від ANNAYAKE
Наступна статтяЯк вибрати тональний крем для зими: топ 5 продуктів